Átvizsgálta a katasztrófavédelem a tramtraineket

Időről időre megmutatja magát egy-egy vasút-villamos Hódmezővásárhelyen vagy Szegeden, hiszen idén már utazhatunk rajtuk. A katasztrófavédelem ellenőrző vizsgálata így éppen aktuális volt

Az eddig megérkezett összes járművet átvizsgálták, feltérképezték a szakemberek, hogy baj esetén a lehető leggyorsabban reagáljanak, és segíthessen az embereknek. A hírről Lázár János számolt be közösségi oldalán. Mint írja, közlekedésben a biztonság az első!

Ha bármi gond lenne, olyan szakemberek segítenek, akik kívülről-belülről ismerik a tram-train kocsikat. A katasztrófavédelem birtokba vette és átnézte a szerelvényeket, hogy egy esetleges zavar elhárítása esetén a lehető leghatékonyabban tudjanak segíteni.

De ez még nem minden, információink szerint elkezdték tesztelni a szerelvényeket a szegedi villamosforgalomban is. Emellett pedig, ha megkapják az engedélyt a vasút-villamosok, a próbaidőszak alatt – amíg a végleges menetrend kialakul – az utasok teljesen térítésmentesen, azaz ingyen vehetik igénybe a tram-trainek nyújtotta gyorsaságot, kényelmet és biztonságot.

Úgy tűnik tehát, hogy szépen robognak előre az események a tram-train szerelvényekkel és a Csongrád – Csanád megyei közlekedéssel kapcsolatban.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek