Audi-gyár Győr: Nem rúgnak ki senkit, csak nem hosszabbítják meg a szerződéseket

Egy múlt heti cikkben azt lehetett olvasni, hogy a győri gyár folyamatosan küldi el dolgozóit, most azonban a cég úgy reagált: nem hagyományos leépítésről van szó.

A 24.hu azt írja, korábban az egyik dolgozó azt mondta, ezenkívül a nyugdíj előtt állókat is megpróbálják nyugdíjaztatni. A G7 akkori információi szerint körülbelül egy hónapja közölték, hogy 1200 embert küldenek ilyen módon.

A lap megpróbált egyértelmű választ kicsikarni az Audiból, de nem jártak sikerrel. Az autógyártó közleményt adott ki, ebben — ahogyan a G7-nek adott homályos válaszban is — kitartottak amellett, hogy nincs és nem is lesz elbocsátás a győri üzemben. Az újságírói kérdések azonban nem erre vonatkoztak, hiszen a kifutó határozott idejű szerződések meg nem hosszabbítása nem tekinthető elbocsátásnak.

A Világgazdaság hétfői lapszámában azt írja: a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal megerősítette az Audi korábbi közlését, amely szerint a győri konszern nem készül elbocsátásokra. A járási hivatal is megerősítette: a határozott idejű munkaszerződések futnak ki, azok helyett nem kötnek újakat.

Címlapfotó audi.hu


Hasonló cikkek