Augusztus 20. – Szállás.hu: teltház a legtöbb belföldi szálláshelyen

Teltházas a 4 napos hosszú hétvége a legtöbb belföldi szálláshelyen; Siófok, Hajdúszoboszló és Balatonfüred a legkeresettebb úti cél a Szállás.hu legfrissebb adatai szerint. Az államalapítás ünnepének hosszú hétvégéjén 32 százalékkal nőtt a szállásfoglaló oldal által közvetített forgalom bruttó értéke az egy évvel korábbihoz képest.

Az MTI-nek küldött szerdai közleményben kiemelik: gyakorlatilag megteltek a szálláshelyek, a Szállás.hu balatoni és Tisza-tavi kínálatában 1 százalék alatti, a Velencei-tónál 2 százalék körüli a még foglalható szállások aránya a hosszú hétvégére. Átlagosan 56 nappal előre foglaltak a vendégek, ami jóval rövidebb az ilyenkor szokásosnál.

Szigetvári József, a Szállás.hu csoport vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta: a vírus, a korlátozások és a szeszélyes időjárású június óta idén nyáron óvatosabbak a vendégek, sokan az utolsó pillanatban hoznak utazási döntést. A legkeresettebb települések 10-es listájára sorrendben még Eger, Hévíz, Zalakaros, Gyula, Szeged, Balatonlelle és Zamárdi került fel.

A foglalások 35 százaléka hotelbe, 27 százaléka apartmanba, 20 százaléka vendégházba, 18 százaléka panzióba szól. Az átlagos foglalási érték 74 260 forint a hosszú hétvégére, ami 27 százalékos növekedés tavalyhoz képest. Szállástípusonként is eltérő azonban az összeg, míg az apartmanokban 68 500 forint, a panziókban 54 600 forint, a 3 csillagos hotelekben már 96 ezer forint, 4 csillagosokban pedig 137 ezer forint az átlagos foglalási érték – ismertette Szigetvári József.

A legtelítettebb nap augusztus 20-a lesz. Az átlagos foglalási hosszúság 2 éjszaka, de akad kirívó eset is, a leghosszabb például 25 éjszakára szól – közölte.

 

Top 10 belföldi úti cél a hosszú hétvégén

Siófok

Hajdúszoboszló

Balatonfüred

Eger

Hévíz

Zalakaros

Gyula

Szeged

Balatonlelle

Zamárdi

 

Top 3 település apartmanba szóló foglalások esetén

Siófok
Hajdúszoboszló
Eger

 

Top 3 település vendégházba szóló foglalások esetén

Siófok
Balatonfüred
Hajdúszoboszló

 

Top 3 település panzióba szóló foglalások esetén

Siófok
Eger
Hajdúszoboszló

 

Top 3 település 5 csillagos hotelbe szóló foglalások esetén

Debrecen
Hévíz
Sárvár

 

Top 3 település 4 csillagos hotelbe szóló foglalások esetén

Hévíz
Siófok
Bük

 

Top 3 település 3 csillagos hotelbe szóló foglalások esetén

Balatonfüred
Siófok
Hajdúszoboszló

 

MTI

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek