Augusztustól fizetős lesz és gyakrabban jár a vasútvillamos Hódmezővásárhely és Szeged között

Augusztus 1-jétől, vagyis hétfőtől fizetőssé válik és egész nap félóránként, csütörtöktől vasárnapig pedig éjjel-nappal – éjjel óránként – közlekedik Hódmezővásárhely és Szeged között a vasútvillamos, azaz a tram-train – közölte a MÁV-START csütörtökön az MTI-vel.

Portálunk ezidáig is több cikkében szimpátiával társult érdeklődéssel  követte figyelemmel  a 2018-ban indult  Tram train projektet és adtunk hírt az eseményekről

Augusztustól a vasútvillamos a jelenlegi óránkénti induláshoz képest sűrűbben, kora reggeltől késő estig félóránként közlekedik, és – üzemszünet nélkül – továbbra is óránként jár péntekre, szombatra és vasárnapra virradó éjszaka. Egyúttal zónás tarifarendszer bevezetésével fizetőssé válik a szolgáltatás, a díjszabás három zónából áll.

A teljes vonalon egyszeri utazásra érvényes teljesárú jegy 465 forintba kerül, ez 60 percig érvényes. A 30 napos bérlet ára 17 800 forint, ebből az ingázóknak a munkáltatójuk 86 százalékot térít, így a bérlet költsége számukra 2492 forint.
A Szeged és Algyő, illetve Szeged és Hódmezővásárhely között utazók vásárolhatnak olyan bérletet, amely egyaránt érvényes a tram-train járatokra és a szegedi városi tömegközlekedésre is.
További információk a www.mavcsoport.hu/tramtrain vagy www.mavcsoport.hu/vasutvillamos oldalon találhatók.

Forrás: MTI

Nyitókép: Illusztráció

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek