Autóipari nagyvállalat a miskolci kultúráért

Együttműködési megállapodást írt alá pénteken Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és a Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. vezetősége arról, hogy a város és a vállalat a jövőben kulturális területen is szorosan együtt kíván tevékenykedni.

A szerződést aláírók:  (b-j) Kriza Ákos polgármester, Uwe Mang gazdasági igazgató és Günter Schulze műszaki igazgató

A SEG Automotive 2003 óta van jelen Miskolcon, és autóipari termékek fejlesztésével, gyártásával foglalkozik. A városvezetés folyamatosan igyekszik bevonni cégeket a helyi kulturális életbe, most a SEG Automotive miskolci vállalatában komoly partnerre talált. A cég és az önkormányzat megállapodtak, hogy elősegítik neves művészek, szakemberek városi rendezvényeken, nemzetközi fesztiválokon történő megjelenését, szereplését.

„Nagyon örülünk a megállapodásnak – mondta Uwe Mang, a világszerte 14 országban jelen lévő autóipari beszállító vállalat gazdasági ügyvezető igazgatója.

A Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. az egészségügyi rendszer, az oktatás, a kultúra és a sport támogatására nagy hangsúlyt fektet. A társadalmi felelősségvállalás jegyében segítettek már a Magyar Vöröskeresztnek, a Miskolci Egyetemnek, támogatták a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Miskolci Mentőállomás munkáját, nemrég pedig a Diósgyőri VTK szponzoraként mutatkoztak be.

Közös fotó:  (b-j) Alakszai Zoltán jegyző, Kriza Ákos, Günter Schulze, Uwe Mang és  Kiss János alpolgármester

Kriza Ákos polgármester hangsúlyozta: „Fontos, hogy milyen munkán kívüli lehetőségeket – magas színvonalú szolgáltatásokat, oktatást, kikapcsolódási lehetőségeket – tud kínálni a város. A SEG Automotive csoport helyi gyáregysége pedig a gazdaság és a városfejlesztés, valamint a kultúra támogatása révén hozzájárul Miskolc versenyképességének és vonzerejének növeléséhez.”

(Fotó: Vona Ildikó/ PTV)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek