Autójából akarta kirángatni a taxist

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki 2019 októberében taxist bántalmazott Veszprém belvárosában.

A harmincnyolc éves helybeli férfi késő este ismerőseivel egy belvárosi szórakozóhelyen mulatott, ahonnan kijártak dohányozni az utcára. A vádirat szerint az egyik ilyen alkalommal a szűk utcán álló társaság egyik tagját egy éppen arra közlekedő, és utasokat szállító taxi a jobb oldali visszapillantó tükrével súrolta.

Emiatt az ittas vádlott a pár méter után megálló taxi után sietett, kérdőre vonta annak sofőrjét, amiért túl közel haladt el mellettük, majd próbálta a taxist a lábánál fogva kirángatni a gépjárműből. Miután ez nem sikerült, nagy erővel becsapta a jármű ajtaját, és belerúgott a taxi oldalába, melynek következtében az ajtó behorpadt, s ezzel a taxisnak 46 482 forint kára keletkezett.

A vádlott cselekménye a jelenlévőkben megbotránkozást váltott ki.

Az ügyészség a terhelttel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és az elkövető próbára bocsátását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságon.

ugyeszseg.hu


Hasonló cikkek