Autópályán szűrték ki a horrorkaravánokat

Az autószállító trélerekből álló úgynevezett horrorkaravánok közlekedésének a visszaszorítása érdekében a Komárom-Esztergom és a Fejér megyei rendőrök az M1-es autópályán összehangolt fokozott ellenőrzést tartottak 2021. február 5-én.

Az elmúlt időszakban az egyenruhások több olyan járműszerelvénnyel szemben intézkedtek, akiknek vezetői figyelmen kívül hagyták a vontatásra és a járművek terhelésére vonatkozó szabályokat. Ezért a jövőben folyamatosan lehet számítani hasonló jellegű ellenőrzésre.

Az egyenruhások ugyanakkor a 7,5 tonna feletti tehergépkocsik előzési tilalmára, a leállósávot jogosulatlanul használók kiszűrésére, a követési távolság szabályainak a betartására, az ittas vezetők kiszűrésére és a gyorshajtókra is odafigyelnek.

A jelentős számú tranzitforgalmat lebonyolító autópálya megyei szakaszán a rendőrök 17 gépjárművezetővel szemben intézkedtek. Két román férfival szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek. Részükre összesen 300 ezer forint bírság került kiszabásra túlsúlyos járművel való közlekedés, valamint a rakomány rögzítésével kapcsolatos szabályok megszegése miatt. Ezen kívül 5 fővel szemben az előírt előzési tilalom megszegése miatt és 3 fővel szemben pedig a menet közbeni kézben tartott mobiltelefon használata miatt szabtak ki helyszíni bírságot a rendőrök.

 

police.hu

HírMix | Pannon Hírnök 


Hasonló cikkek