Autós üldözés volt az éjszaka Dunaszerdahely közelében

Lövések dördültek egy autós üldözés során, amire egy Dunaszerdahelyhez közeli községekben került sor keddről szerdára virradó éjszaka.

A járőrök egy ezüstszínű Mercedes-Benzre lettek figyelmesek Csallóközkürtön, amely jól láthatóan a megengedettnél gyorsabban haladt a községben belül. Mivel a rendőrökben kétséget ébresztett a jármű műszaki állapota is, ezért úgy döntöttek, hogy megállítják.

Csakhogy a sofőr figyelmen kívül hagyta a járőrök felszólítását, gázt adott és megpróbált előlük meglépni. Az ámokfutó menekülés közben többször is veszélyeztette a rendőröket, akik amellett, hogy figyelmeztető lövéseket adtak le a levegőbe, többször a kocsit is célba vették, végül sikerült eltalálniuk a hátsó kereket.

Viszont ez sem állította meg az autóst, aki defektes kerékkel is több kilométeren át menekült. Végül Nagyudvarnokban, egy sorompó állta az útját egy utcában, így kénytelen volt gyalog folytatni menekülését. Az egyik rendőr követte őt és figyelmeztető lövéseket adott le a levegőbe, ennek ellenére a férfinek sikerült kereket oldani a kukoricaföldön.

Csakhogy a sofőr kiléte nem maradt ismeretlen: személyes és helyi ismereteiknek köszönhetően megállapították, hogy egy 24 éves férfiről van szó, akit korábban eltiltottak motorgépjárművek vezetésétől. A kocsiban utazó társát elfogták a rendőrök, őt kábítószeres bűncselekmény ügyében vizsgálják.

A rendőrség hivatali határozat figyelmen kívül hagyásával indított eljárást, amiért az elkövetőt kétéves szabadságvesztés fenyegeti.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: parameter.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek