Az Apple szerezte meg Tom Hanks új háborús filmjét: mutatjuk az előzetest!

Tom Hanks második világháborús filmjét, A Greyhound csatahajót az Apple streamingszolgáltatása szerezte meg. A film eredetileg júniusban, apák napján debütált volna be a mozikban, az Apple azonban még nem közölte, hogy mikor akarja bemutatni – írja az MTI.

A Variety.com értesülése szerint a Sony Pictures produkciójának forgalmazásáért nagy verseny folyt, amit végül a féléve működő Apple TV Plus steramingszolgáltató nyert meg. A film végül azért került streamingszolgáltatóhoz, mivel a koronavírus-járvány miatt bizonytalan időre el kellett halasztani mozis forgalmazását.

A Greyhound 1942-ben, a második világháború elején játszódik. Tom Hanks egy szövetséges hadihajó kapitányaként szeli át az Atlanti-óceánt, miközben náci tengeralattjárók vadásznak rájuk.
Hanks karaktere elárulja legénységének, hogy először hajózik át az Atlanti-óceánon, miközben az is kiderül, hogy öt napig nem kaphatnak légitámogatást. A Greyhound azonban a kapitány vezetésével elpusztít egy német tengeralattjárót, és ezzel a kapitány elnyeri a legénység bizalmát.

 

A filmben, amely C. S. Forester 1955-ben kiadott The Good Shepherd című regénye nyomán született, Stephen Graham, Rob Morgan és Elisabeth Shue is szerepel. A forgatókönyvet Hanks írta, a produkciót Aaron Schneider rendezte.

Címlapi kép: Flickr


Hasonló cikkek