Az egyik szlovák határátkelőn őrizetbe vettek egy rendőrre támadó képviselőt

Őrizetbe vettek egy parlamenti képviselőt, miután rátámadt az egyik rendőrre a felsőszernyei (Horné Srnie) határátkelőn tartott tiltakozó akció keretében – tájékoztatott Denisa Bárdyová, a szlovák országos rendőr-főkapitányság szóvivője.
Marian Kotleba, az ĽSNS elnöke a közösségi hálón tette közzé, hogy a pártja egyik képviselőjét, Peter Krupát állították elő. A rendőr könnyebb sérülést szenvedett a kezén. „A rendőrség ura a helyzetnek. Teljességgel érthetetlen, hogy néhányan a rendőrökön töltik ki a mérgüket, akik csak a kormányrendeletből adódó kötelességeiket teljesítik” – közölte Peter Kovařík országos rendőrfőkapitány. Arra kért mindenkit, hogy tartsa be a rendőri utasításokat, és ne szítson feleslegesen feszültséget. „Mert az végeredményben mindenkit akadályoz, azokat is, akik problémamentesen akarnak átkelni a határon. A fegyelmezettség eredménye a gördülékenyebb áthaladás” – fűzte hozzá.

A határ menti térségekben élők közül sokan tiltakoztak a határokon való átkelés új feltételei ellen. Főleg azt kifogásolják, hogy a kormány lezáratott bizonyos határátkelőket. A rendőrség hétfőn, július 5-én kezdte meg az intenzív ellenőrzést a nyitott átkelőkön.

Lezárták a Felsőszernye–Brumov–Bylnice határátkelőt is. A trencséni járásbeli település polgármestere, Jozef Húser becslése szerint kedden mintegy 200-an tiltakoztak az intézkedés ellen. A lezárás a Szlovákiából Csehországba, illetve az ellenkező irányba ingázók helyzetét is megnehezíti.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek