Az egyik vásárló a nyomozót hitte dílernek

Két férfi a VII. kerületben árult kábítószert, ellenük és több vásárlójuk ellen eljárás indult. A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a kereskedők letartóztatását indítványozza.

A megalapozott gyanú szerint egy harmincöt éves férfi a VII. kerületben értékesített kannabiszt, kokaint és hasist. A férfi a kábítószert részben egy negyvenéves férfitól szerezte be a kerületben. A rendőrök 2020. június 2-án, késő este igazoltatták a harmincöt éves férfit, és két vásárlóját, melyet követően eljutottak a negyvenéves férfihoz is. Amikor a harmincöt éves férfinál tartottak kutatást a rendőrök, megjelent egy vevő, aki az ajtót nyitó nyomozót hitte eladónak, és tőle akart kábítószert vásárolni.

A Budapesti VII. kerületi Rendőrkapitányság a két – kereskedéssel gyanúsított – férfit őrizetbe vette. A nyomozó hatóság előterjesztése alapján a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség indítványt tett a gyanúsítottak letartóztatására, az eljárásbeli jelenlétük és a bizonyítás zavartalanságának biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében.

A kényszerintézkedés kérdésében a Fővárosi Törvényszék illetékességi területén működő nyomozási bíró várhatóan ma dönt.

Az ügyben a Rendőrség által közzétett, videófelvételt tartalmazó közlemény ITT érhető el.

ugyeszseg.hu


Hasonló cikkek