Az Elixina PI Víz megbízható és folyamatos ellenőrzés alatt áll.

Megdöbbenéssel olvastuk az Index.hu 2019. július 9-én megjelent, “A csodát kerestük, veszélyes baktériumot találtunk a pi-vízben” című cikkét.

Előzetesen a következőket kívánjuk leszögezni:

– Az Elixina Pi Víz termékünk gyártása a legmagasabb európai szabványoknak megfelelően ISO 9001 akkreditált és minőségbiztosított tevékenység, ami megfelel a legmagasabb szintű élelmiszer-biztonsági követelményeknek, és amely zárt folyamatként, emberi beavatkozás nélkül zajlik.

– Az Elixina PI Víz megbízható és folyamatos ellenőrzés alatt áll. Nem kerülhet kereskedelmi forgalomba olyan termék, ami a szigorú minőségi szabályoknak nem felel meg.  Minden gyártási tételből ellenmintát tárolunk, hogy az esetleges reklamációk kivizsgálása és a nyomon követhetőség biztosított legyen. Visszakerestük és megvizsgáltuk a gyártásközi ellenőrzések dokumentumait, melyet levelünkhöz csatolunk (Elixina késztermék mikrobiológiai vizsgálatok eredményei).

– Ezen mikrobiológiai vizsgálatok eredményei tanúsítják, hogy az Elixina PI Víz tökéletes minőségű és teljes mértékben alkalmas emberi fogyasztásra. A gyártást követően az Elixina PI Víz 48 órás karantén alatt áll, amíg a fent említett mikrobiológiai vizsgálatok eredményei nem igazolják a termék tökéletes minőségét.

– Az Index.hu cikkében bemutatott laborvizsgálati eredmény nem jelöli meg a vizsgált minta palackon elhelyezett gyártási bélyegzőjét (azonosítóját) és azt sem, hogy a minta gyári zárású palackban érkezett-e. Erre tekintettel minden egyes gyártási sorozatnál levett és eltárolt minta vizsgálati eredményét ismét áttekintjük, továbbá a mintákon újra elvégezzük a mikrobiológiai vizsgálatokat. Ezen vizsgálatok eredménye a következő napokban várható.

– A fentieken túl minden egyes mintát független, akkreditált laboratóriumi teszteknek is alá fogjuk vetni. Eredményeinket elsőnek osztjuk meg az Index.hu-val és természetesen a nyilvánosságot is tájékoztatni fogjuk.

Az Elixina vezetősége


Hasonló cikkek