Az EMABIT 2 milliárd forintos tőkehozzájárulást kapott

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. 5 millió forinttal 1,07 milliárd forintra emelte a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) alaptőkéjét, és csaknem 2 milliárd forinttal növelte a társaság tőketartalékát – közölte a tőzsdén jegyzett életbiztosító a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.

Kiemelték: a teljes alaptőke-emelést a CIG Pannónia Életbiztosító mint az EMABIT egyszemélyes tulajdonosa teljesíti.

Az alaptőke felemeléséből az EMABIT az újraindított üzletágak működését és a portfolió növekedését finanszírozza.

Az alaptőke-emelésre öt darab egymillió forint névértékű, 400 millió forint kibocsátási értékű, névre szóló új, dematerializált törzsrészvény zártkörű forgalomba hozatalával, pénzbeli hozzájárulás befizetésével kerül sor.

A társaság az alaptőke-emeléssel egyidejűleg a részvények kibocsátási, illetve névértéke közötti különbözetet – azaz 1,99 milliárd forintot – leányvállalata tőketartalékába helyezi – olvasható a BÉT honlapján.

Az EMABIT szeptemberben indította újra működését, miután a Magyar Nemzeti Bank csaknem két évvel korábban megtiltotta, hogy új szerződéseket kössön egyebek mellett a szavatolótőke-szinttel kapcsolatos kifogása miatt.

A pénzügyi szolgáltató egyelőre vállalati ügyfelek számára értékesíti nem-életbiztosítási termékeit, a tervek szerint jövőre a lakossági szegmensnek szánt ajánlatokkal is megjelenik majd. Terveik szerint a lakossági termékek között a lakásbiztosítás, illetve a különböző gépjármű-biztosítások – kgfb, casco – egyaránt megtalálhatók lesznek.

 

Ha tetszett a cikk, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek