Az ENSZ listázná az LMBTQ-ellenes csoportokat

Egy konzervatív csoport figyelmeztet arra, hogy az ENSZ arra készül, hogy az LMBTQ közösséget ellenző „gyűlölködő csoportokról” készítsen egy feketelistát.

Ennek eredményeképpen pedig meg is büntethetnék az olyan csoportokat és szervezeteket, amelyeknek hagyományos nézetei vannak a nemiséggel és a szexualitással kapcsolatban. A Családi és Emberi Jogok Központja szerint az ENSZ jogi irodája olyan szervezetek neveit gyűjti össze, amelyek bármilyen módon ellenzik az LMBTQ céljait.

Az ENSZ nemi orientációval és nemi identitással foglalkozó független szakértője, Victor Madrigal-Borloz minden nemzeti államhoz benyújtott egy kérvényt, amelyben azt kéri, hogy adjanak ki információkat olyan szervezetekről, amelyek ellenzik a nemiséggel kapcsolatos liberális elveket. Sőt azokról a szervezetekről is kért információt a szakértő, amelyek „csak” a két nemben hisznek, hagyományos módon.

“Nagyon sok állam átvette a nemiséggel kapcsolatos kulcsfontosságú változtatásokat a törvényeiben és szabályzataiban, amellyel megvédik a diszkriminációtól és az erőszaktól az LMBTQ tagjait. Azonban vannak olyan többoldalú regionális szervezetek, amelyek többek között el akarják törölni a nemi keretrendszert – azaz a gender ideológiát – a nemzetközi emberi jogi, a nemzeti törvényi és szabályzati rendszerből, dokumentumokból.” – állítja a független szakértő, aki a jelentését az ilyen szándékú szervezetekről akarja írni, hiszen véleménye szerint ezzel diszkriminációnak és erőszaknak adnak otthont a nemzetek.

A konzervatív szervezet amiatt aggódik, hogy a jelentés miatt indított kutatás során olyan kérdéseket tesznek fel, amelyek veszélyeztetheti a vallási csoportok függetlenségét.

Forrás: hitradio.hu

 

Világ tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook 


Hasonló cikkek