Az építészeti kamara feljelentést tett az eperjesi gázrobbanás ügyében

A Szlovák Építészeti Kamara nem ért egyet a nyomozók és a törvényszéki szakértők véleményével.

A kamara feljelentést tett, mert szerintük nem a földmunkákat végző 3 munkás a fő felelős az eperjesi gázrobbanásért – tájékoztatta a TASR-t Ivan Pauer, a kamara elnöke.

Pauer elmondta, a munkások irányított, felszíni bontás nélküli, vízszintes föld alatti fúrást végeztek, és a feladatuk az volt, hogy tartsák a kijelölt irányt. A vakond-módszernek is nevezett fúrásnál Pauer szerint előfordul, hogy a fúróberendezés irányt változtat, ha keményebb tárgynak ütközik a föld alatt. Eelképzelhető, hogy a gázvezetéket nem pontosan úgy fektették le, ahogy az a projektdokumentációban szerepel, vagy a projektdokumentációt rajzolták meg hibásan. „Az is kérdés, hogy miért nem ott történt a robbanás, ahol feltehetően megsértették a gázvezetéket, hanem a ház felső emeletein.” – magyarázta Pauer.

A kamara elnöke azt is felvetette, lehetséges, hogy semmilyen felelős személy vagy hatóság nem intézkedett, annak ellenére, hogy a lakóházban már több napja gázszagot éreztek. A kamara a lakótömbben és a benne levő lakásokban végzett átalakítási munkákat tervező és azokat jóváhagyó személyek ellen is feljelentést tett.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek