Az eső ellenére sem lehet ok panaszra

Januárban az előző évhez mérten kicsivel kevesebben vettek részt a Környén szervezett véradáson, ám a szervezők már akkor és azóta is folyamatosan jelzik: a részvétel mindig is meglehetősen kiszámíthatatlan volt. Előfordul, hogy a rossz idő tartja távol a donorokat, s volt olyan áprilisi véradás, amikor épp a kedvező időjárás miatt választották többen a kerti munkát.

Az április 28-ai részvétel végül átlagosnak bizonyult, hiszen az esős és szeles időjárás ellenére az öt óra alatt 52 véradó nyújtotta karját, falatozott a szokásosan ízletes vendéglátásból, s vehette át a Magyar Vöröskereszt extra ajándékát, egy-egy 10.000 Ft értékű, utazásra fordítható vásárlási utalványt a Művelődési Házban. Az áprilisi részvétel öttel haladta meg a januárit, s örömteli, hogy három első alkalmas véradót is köszönhetett Kissné Ágoston Éva véradófelelős és Andor Ildikó titkár Szemeti Dóra, Németh Zsófia és Libényi Dávid személyében.

A rendszeres véradókat és azokat is, akik az elsőalkalmas donorok példájából merítenek „erőt”, idén még két alkalommal várja a Vöröskereszt a környei Művelődési Házban: július 27-én és október 26-án 12.30 és 17.30 között.


Hasonló cikkek