Az év végére is kínál kiállítást a kecskeméti múzeum

Téli szünetre kínál tartalmas kikapcsolódást a Cifrapalota. A különböző kiállítások diákoknak és felnőtteknek egyaránt jó program lehet

A Kecskeméti Katona József Múzeum legjelentősebb és legkedveltebb kiállítóhelye, a Cifrapalota, a két ünnep között, december 28 és 30 között, naponta 10-17 óráig nyitva tart és számos kiállítással várja látogatóit. Az évnek ebben a szakaszában sokan vannak szabadságon, töltik pihenéssel, kikapcsolódással az év utolsó napjait, mely alatt a múzeumlátogatás remek program lehet fiatalok, idősebbek és családok számára egyaránt.

Az egyik leglátványosabb tárlata az Átkelők a túlvilágra – két gepida temető a közép-Tisza mentén címet kapta. Az anyag két múzeumnak, a Kecskeméti Katona József Múzeum és a szolnoki Damjanich János Múzeum közelmúltban Tiszapüspökin és Tiszaugon feltárt, kiemelkedő gepida temető leletanyagából és szakmai eredményeiből áll össze. Mindkét temető számos új adattal járult hozzá a gepida viselet és a temetkezési szokások pontosabb megismeréséhez, mely számos rekonstrukció formájában jelenik meg a tárlaton.

A Bánk Bán kora – A rejtélyes 13. század című kamara kiállítás a 13. századból származó, szanki és bugaci régészeti leleteket mutatja be. Bepillantást ad a keresztes hadjáratok, a zarándoklatok, a kiterjedt kereskedelmi és szakrális kapcsolatok rejtélyes időszakába.

A Rétegek című fotókiállítás egy régészeti ásatás kulisszatitkaiba enged betekinteni, A fény vonzásában című emlékkiállítás pedig Ferenczy Noémi-díjas zománcművész, Morelli Edit életművét mutatja be – írja a BAON.hu

Ha tetszett a cikk, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek