Az idill megteremtése

A digitális világ idejét élve volt olyan vízió, hogy a könyvek létjogosultsága megszűnik, idejétmúlttá válik, helyét csakis a digitális tartalmak veszik át. Nos, szerencsére úgy tűnik, hogy olvasni, könyvet olvasni még mindig divat.

Sokan a saját könyvtáruk állományát gyarapítják új kötetekkel, de a könyvtárhasználat is egy megoldás arra, hogy érdekes könyvekhez juthassunk. A koronavírus-járvány azonban megbénított a könyvtárhasználatot is. Magyarországon már jelentősen enyhült a készültség és a megfelelő egészségügyi szabályok betartása mellett már látogathatók a könyvtárak is.

Amerikában viszont még tart a karantén, így a könyvimádók nélkülözni kényszerülnek a könyvtári látogatást és annak minden velejáróját.

A könyvtár az a tudásközpont, ahol csend, nyugalom honol, ahol a lapozásokon kívül csak néhány könyvtárhasználó és a könyvtáros halk beszéde, az utcáról beszűrődő zajok hallatszódnak. A New York Public Library gondolt egyet és Spotify-on megosztotta életük mindennapjait. Olyan listát állítottak össze, amelyben a könyvtár életéből származó zajok hallgatók. Nem kell más, csak egy jó könyv, a Spotify bekapcsolása, és a New York-i látogatók újból a könyvtárban érezhetik magukat. Ha már nem járhatnak könyvtárba, legalább az érzet legyen meg.

Fotó: pixabay.com


Hasonló cikkek