Az idősek világnapján tartottak balesetmegelőzési programot a rendőrök

A megyeszékhelyen tartották meg az idősek biztonságáról és egészségéről szóló programsorozatot a főkapitányság balesetmegelőzési szakemberei.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága Az idősek világnapja alkalmából megelőzési programot szervezett a nyugdíjasok számára csütörtökön 10 óra és 13 óra között. Az esemény „Együtt az idősek biztonságáért és egészségéért” címet kapta, amelynek a Katona József Könyvtár adott otthont – áll a közleményben.

Mint írják, a szakemberek közlekedésbiztonsági, valamint baleset- és bűnmegelőzési témájú előadásokat tartottak. A résztvevők közlekedésismereti vetélkedőn, egészségügyi szűréseken, és egyéb kulturális programokon vehettek részt.

A rendezvény célja az időskorúak közlekedésbiztonságának javítása, közlekedési ismereteinek bővítése volt, különös tekintettel a gyalogos és kerékpáros közlekedésre. Szó esett az egészségmegőrzésről, és az évek múlásával bekövetkező változások elfogadásának megkönnyítéséről. A rendőrök beszéltek a pozitív életszemlélet erősítéséről, és a közösség egyénre gyakorolt pozitív hatásairól is.

Végezetül egy vetélkedőn mérhette össze tudását a programon résztvevő közel 70 szépkorú.  – írja a BAON.hu

Révhegyi Andrea


Hasonló cikkek