Az IKEA poénos reklámot kreált a falra ragasztott banánról

Mikor tegnap ezt a Facebook posztot megláttam, először nem hittem a szememnek. A pár pillanatnyi sokk után pedig nagyon felnevettem. Az IKEA humoros, ötletes és mai.

Maurizio Cattelan nevéhez fűződik a banános sztori, aki főként szatirikus szobraival van jelen. Az 59 éves olasz művész  nemrég még a színarany WC-csészéje körüli felhajtást élvezhette. Vagyis annyira nem, mert legutóbbi angliai kiállításán ez eltűnt és a Scotland Yard még mindig keresi. Újabb nagy polgárpukkasztása a most zárult Art Basel Miami Beach-en előrukkolt a Komikus címmel ellátott új alkotása. Ez nem más mint

egy helyi szupermarketben beszerzett banán, szürke szigetelőszalaggal a galéria standjának központi falára ragasztva. A mű három kereskedelmi forgalomba szánt és két művészpéldányban létezik, ára előbb 120 ezer dollár, majd – miután két példány percek alatt elkelt – 150 ezer dollár volt. És bár a vásáron ez az ár alacsonynak számított, mégsem kapott egyetlen kiállított és eladott műtárgy sem akkora publicitást, mint az olasz művész banánja.

– írja az Artportal.

Ezt a furcsa és nonszensz dolgot aknázta ki az IKEA a fejlécképen látható hirdetésével, a hozzá kapcsolódó szöveggel. Zseniális, jár az 5* az ottani marketingesnek. A szöveg INNEN idézve az alábbi:

120 000 dollárért kelt el egy banán, amit nemes egyszerűséggel a falra ragasztottak. ? Egy jól megválasztott ragasztószalaggal még stílusosabbá teheted ezt a nem mindennapi alkotást. Így talán senki nem fogja megenni előled. ?


Hasonló cikkek