Az IKEA visszahívja a SUNDVIK pelenkázóasztalt – Leesett három gyerek

Az IKEA arra kér mindenkit, aki SUNDVIK pelenkázóasztalt/fiókos szekrényt vásárolt, hogy rögzítse a lehajtható részt a mellékelt biztonsági rögzítő alkatrésszel.

Amennyiben az alkatrész elveszett vagy nem a megfelelő helyre került, kérjük, lépjen kapcsolatba az IKEA-val, és ingyen adunk új alkatrészeket.

Az IKEA három olyan esetről értesült, amikor a SUNDVIK pelenkázóasztal/fiókos szekrény lehajtható része meglazult és gyerekek leestek a pelenkázóasztalról.

„A termékbiztonság minden esetben elsődlegesen az IKEA számára, ezért sajnálattal értesültünk a fenti esetekről, de nagyon örülünk, hogy a gyerekek tudomásunk szerint jól vannak. Az IKEA ennek ellenére, elővigyázatosság céljából, további tájékoztatást tesz közzé a termékkommunikációra vonatkozóan” – mondja Emelie Knoester, a gyerekbútor üzletág vezetője.

A jelentésekből az IKEA számára az derült ki, hogy a vásárlók sok esetben napi rendszerességgel lehajtható pelenkázóként használják a SUNDVIK pelenkázóasztalt / fiókos szekrényt, azonban nem előírásszerűen használják a biztonsági rögzítő alkatrészt. A termék rendeltetése, hogy kisgyerekek pelenkáját cseréljék rajta. A bútor másodsorban tárolóként szolgál.

Elővigyázatossági intézkedésként az IKEA bejelenti a termék visszahívását javítási szolgáltatás céljából. Minden vásárló, aki SUNDVIK pelenkázó asztallal/fiókos szekrénnyel rendelkezik és elvesztette vagy helytelenül használja a biztonsági reteszt, kérjük, forduljon az IKEA-hoz egy új, ingyenes alkatrészért. A vásárlóknak ebben az esetben nem szükséges bemutatniuk a vásárlást igazoló számlát vagy nyugtát.

Az IKEA meggyőződése, hogy rendeltetésszerű, a mellékelt útmutatónak megfelelő használat esetén a termék biztonságos.


Hasonló cikkek