Az influenza terjedését is lassították a koronavírussal kapcsolatos intézkedések

Az influenza terjedését is lassították a koronavírus terjedése miatt március első felében bevezetett intézkedések – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a Közegészségügyi Hivatal járványügyi osztálya.

Rámutattak, hogy míg az orvosok tavaly 3852 influenzás betegről számoltak be a 12. naptári hét során, addig idén ugyanebben az időszakban 1615 betegségről érkezett jelentés. A Közegészségügyi Hivatal tájékoztatása szerint az orvosok az idei év 16. hetében 331 influenzás megbetegedést jelentettek. A tavalyi év azonos időszakában 2639 beteg volt, és hasonló volt a számuk az előző években is.

Nagy szerepet játszik ebben az is, hogy az emberek kevesebbet találkoznak egymással, nem látogatják a veszélyeztetett csoportba tartozókat és fokozottan odafigyelnek a higiéniára. „Nagyobb figyelmet szentelnek az olyan helyiségek fertőtlenítésének, ahol több ember tartózkodik, sokan nem járnak be a munkahelyükre, hanem otthonról dolgoznak, és sokkal kevesebben utaznak a tömegközlekedési eszközökön is” – tájékoztattak a járványügyi szakemberek.

Forrás: bumm.sk, tasr

Nyitókép: Echo Press


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek