Az izmok feszülését ellenőrizte a fiúk gatyájában a lábteniszedző – 5 év fegyház

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség 2 rendbeli szexuális erőszak bűntette, valamint 10 rendbeli szexuális visszaélés bűntette miatt benyújtott vádirata alapján a Tatabányai Törvényszék 5 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság a fiatal fiúkat molesztáló edzőt.

Egy komárom-esztergom megyei általános iskolában heti három alkalommal tartottak lábtenisz edzést, melyet – ha a tanár éppen nem ért rá – akkor a vádlott, mint segítő szülő tartott meg. Ebben a 2014 és 2018 közötti időszakban a gyerekek ilyenkor a vádlott felügyelete, irányítása alatt álltak. A vádlott az iskolában rádiós szakkört is vezetett.

Az edzések, foglalkozások alkalmával összesen 11 kiskorú, 10 és 13 év közötti fiút zaklatott, akiknek több alkalommal benyúlt az alsónadrágjukba azzal az ürüggyel, hogy nyújtás közben az izmok feszülését ellenőrzi, illetve a nyújtásban segít. A vádlott szexuális közeledése a gyerekeknek negatív lelki élményt okozott.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, úgy őt a bíróság 5 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélje, valamint tiltsa el minden olyan foglalkozástól, tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyba kerül.

A bíróság az ügyben előkészítő ülést tűzött ki, amelyen a vádlott a bűncselekmények elkövetését beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság az ügyészség indítványa alapján a vádlottat 5 év fegyházbüntetésre, 8 év közügyektől eltiltásra és a kiskorú személyekkel kapcsolatos végleges hatályú foglalkozástól eltiltásra ítélte.

A bíróság a vádlott letartóztatását megszüntette, egyidejűleg a bűnügyi felügyeletét rendelte el. A végzéssel szemben az ügyész fellebbezést jelentett be a letartóztatás fenntartása végett.

A címlapfotó illusztráció.


Hasonló cikkek