Az LMBTQ-nyomás elől az online oktatásba menekítik a szülők a gyerekeket

Újabb állomásához érkezett a genderideológia terjeszkedése. A nemek közötti egyenlőség nevében szünteti meg fiú és lány mosdóit a chicagói állami iskolák szervezete (Chicago Public Schools-CPS), helyettük nemileg semleges mosdókat vezetnek be – számolt be a vasárnap.hu.

Még befogadóbb iskolák

Az új esélyegyenlőségi törvény értelmében tett lépést azzal indokolták, hogy még befogadóbb és támogatóbb iskolákat szeretnének létrehozni Chicago-szerte. Az új szövetségi irányelveknek megfelelően minden hallgató és alkalmazott méltányos hozzáférést kap a nemi identitásukhoz igazodó mosdókhoz – derült ki a CPS bejelentéséből. Elrendelték, hogy december 1-től minden iskolájukban cseréljék ki a mosdótáblákat. Az újakon a „minden nemű” felirat szerepel majd, alatta a következő kiegészítéssel: minden nemi identitást és megnyilvánulást szívesen látunk – írja a CBN NEWS.

A gendersemleges mosdók veszélyei

„Az egyetlen dolog, amit a kezdeményezéssel elérnek, hogy összezavarják a tanulókat” – jegyzi meg Robert Bridge amerikai író és újságíró az rt.com oldalán. Az író emlékeztet arra a legutóbbi esetre is, amikor egy szoknyába öltözött fiú erőszakolta meg női iskolatársát a virginiai Ashburn település egyik középiskolájában. Az eset közfelháborodást keltett az iskola azon szabályzata ellen, amely lehetővé teszi a diákok számára, hogy a nemi identitásuknak megfelelő mellékhelyiségeket használják. Végül az incidens tisztázása helyett a fiút egy másik iskolába helyezték át, ahol állítólag ismét szexuálisan zaklatta egyik iskolatársát.

A biológiai nők és férfiak elkülönítése a mellékhelyiségekben vagy az öltözőkben olyan magától érthető dolog, amire kár is időt fecsérelni. A döntéshozók azonban úgy vezetik be ezeket az intézkedéseket, mintha a szexuális ragadozók csak rémisztő fikciók lennének, a nőket pedig soha nem erőszakolták meg. Egyetlen gondjuk saját egójuk képzeletbeli kitüntetése az egyébként rosszul átgondolt jogszabályok nevében. Mindenki védelmet érdemel, de farkasok közé vetni 99-et az egy miatt érzett aggodalom miatt csak egy olyan újabb liberális kísérlet, amely időzített bomba – jegyzi meg a publicista.

Az otthonoktatás mint ellenállás

Az intézményes őrület ellen egyre több szülő menekül az otthoni oktatásba. A Covid-járvány miatt bevezetett online oktatás lehetőséget adott a szülőknek arra, hogy első kézből lássák, milyen szánalmasak a tantervek – teszi hozzá a szerző a The Libertarian Institute oldalán napokkal ezelőtt megjelent beszámolóra hivatkozva. Eszerint az Egyesült Államok közoktatási rendszerével kapcsolatos új felfogások arra kényszerítettek sok családot, hogy áttérjenek az otthoni oktatásra. A népszámlálási hivatal statisztikáira hivatkozva jegyzik meg, hogy 2012. és 2019. között az óvodás és 12 éves korú gyerekek 3,3 százaléka tanult otthon, tavaly őszre ez a szám 11,1 százalékra nőtt.

Az online oktatás felértékelődése részben a Covid-járványnak tulajdonítható. Részben viszont annak az egyre hangosabb véleménynek, hogy az állami iskolák egyszerűen cserben hagyják a gyerekeket. Számos szülő tart ugyanis attól, hogy ostobaságokat adnak át gyerekeiknek az oktatás „leple” alatt.

Az otthoni oktatás nem érhető el mindenki számára, viszont nagyon hatékony módja annak, hogy üzenetet küldjünk a kormánynak: a szülők többé nem hajlandóak elfogadni, hogy olyasmit tanítsanak a gyerekeiknek, ami a puszta őrültség határát súrolja – zárja sorait Robert Bridge.

 

Forrás: vasarnap.hu

Hasonló cikkek