Az MNB a bankfiókok nyitva tartását szorgalmazza

Működnie kell a bankrendszernek, jelentett ki a nemzeti bank.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az újabb vírushullám idején is szorgalmazza, hogy a hitelintézetek tartsák nyitva fiókjaikat – erősítette meg az MNB a korábbi körlevelében megfogalmazott elvárásait kedden.

Az MTI-nek eljuttatott közlemény szerint a jegybank továbbra sem támogatja az egy napnál hosszabb bankszünnapot, időleges bezárás idején pedig elvárja, hogy megyénként legalább egy fiók kiszolgálja az ügyfeleket.

Ha egy bankfiókot időlegesen bezárnak, az adott hitelintézet köteles ennek tényéről tájékoztatni ügyfeleit, egyúttal megnevezni a legközelebbi nyitva tartó fiókot – hívták fel a figyelmet, hozzátéve, hogy a pénzintézetnek a környékbeli ATM-ek megfelelő készpénz-ellátottságáról is gondoskodnia kell.

A bankoknak fel kell hívniuk a fogyasztók figyelmét a telefonos, elektronikus ügyintézés, illetve a kártyával való fizetés lehetőségére, illetve a fertőzésveszély mérséklésére tett banki intézkedésekről is tájékoztatást kell adniuk – ismertették. A hitelintézeteknek továbbra is lehetőséget kell biztosítaniuk az ügyfelek személyes panasztételére – tették hozzá.

Az MNB szükségesnek tartja azt is, hogy a hitelintézetek folyamatos adatszolgáltatással tartsák naprakészen a jegybank honlapján elérhető országos fiók- és ATM-kereső alkalmazást.

Az MNB körlevelét a veszélyhelyzet kezeléséről tavaly áprilisban adta ki, ezt legutóbb az idén januárban módosította.

Üzlet | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek