Az MSZP eltiltaná a közbeszerzésektől a törvénytelenül építkező vállalkozásokat

Az MSZP a margitszigeti fakivágásokkal összefüggésben a közbeszerzési törvény módosítását kezdeményezi annak érdekben, hogy a szabálytalan bontási és építési munkákat végző vállalkozásokat legalább három évre el lehessen tiltani az állami és önkormányzati közbeszerzésektől.

Horváth Csaba, a főpolgármester pénteken tartott tájékoztatóját követően újságíróknak úgy fogalmazott, Tarlós István főpolgármestersége idején váltak divattá a “brutális fakivágások”. Példaként említette erre a Városligetet, ahol szerinte a kormány által felkért cégek a főpolgármester tudtával “garázdálkodnak”.

Az MSZP politkusa a margitszigeti teniszpálya építése miatti fakivágásokról azt mondta, amennyiben arról tudott Tarlós István, akkor az a baj, amennyiben nem, akkor az. Megjegyezte, ha a terület még mindig a XIII. kerület kezelésében állna, akkor nem fordulhatott volna elő hasonló.

Horváth Csaba emellett az utóbbi évek legostobább buszbeszerzésének nevezte a 3-as metró felújításának idejére rendelt metrópótlást. Az időközben csődközelbe került társaság ugyanis eddig mindössze öt selejtes járművet tudott szállítani – mondta, majd felszólította a városvezetést, hogy gondoskodjanak a minél hamarabbi megfelelő pótlásról.

A szocialista fővárosi képviselő ismételten köszönetet mondott a budapestieknek és Tarlós Istvánnak is, amiért a 3-as metró teljes hosszábban akadáélymentessé válik, ugyanakkor sürgette a Pöttyös utcai és Ecseri úti megállók tervezettnél korábbi akadálymentesítését.

Horvát Csaba újra beszélt arról is, hogy a főpolgármester szegénységi bizonyítványáról árulkodik, hogy Tarlós István 16 év helyi polgármesterség és 8 év főpolgármesterség után sem tudott egy a helyiek érdekét képviselő kompromisszumos javaslatot letenni a Római-part árvízvédelmére.

 


Hasonló cikkek