Az NBA-ről álmodott a magyar sztárjudós

Bor Barna gyermekkorában gyakran kosárlabdázott, a Jordan-érában nyomon követte az NBA történéseit is, így vált egyik példaképévé Dávid Kornél, akiről a Sport TV hamarosan Kornél on Tour címmel filmet mutat be.

A háromszoros olimpikon magyar cselgáncsozó – aki a tavalyi riói olimpián vitatható körülmények között, intéssel búcsúzott a legjobb 16 között – az 1990-es években áhítattal nézte Dávid Kornél és kortársai játékát, és az is megfordult a fejében, hogy kosárlabdázónak áll.

Végül a küzdősportnál maradt, de azóta is egyik legnagyobb példaképének tekinti a korábbi világklasszis magyar kosarast, akivel első alkalommal a Sport Televízió TrashTalk című műsorának kamerái előtt találkozhatott.

Az akciót meglepetésként szervezték a paksi színekben versenyző cselgáncsozónak barátai, hogy örömet szerezzenek neki és kicsit kikapcsolódhasson az augusztus végibudapesti világbajnokságra való felkészülés időszakában.

A két sportoló meg is ajándékozta egymást. Dávid Kornél egy edzőmezt adott Bor Barnának, amit még a Toronto Raptors színeiben viselt, a cselgáncsozó pedig egy riói plüss kabalafigurával lepte meg őt.

A találkozót stílszerűen egy kosárpályára szervezték, ahol a sportolók játszottak és beszélgettek is kicsit.

„Végig követtem a tavaly nyári olimpiát és nagyon szurkoltam neked, de sajnos a végén rossz döntés született. Ugyanakkor nekem nagyon hiányzik, hogy a nehéz kvalifikációs rendszer miatt mi nem juthattunk ki az ötkarikás játékokra, ami neked már háromszor is sikerült, és erre büszke lehetsz”

– mondta Dávid Kornél.

„Már gyerekként megszerettem a kosárlabdát, de végül úgy alakult, hogy a cselgánccsal kezdtem el komolyabban foglalkozni. Nagyon örülök, hogy megismerhettelek, mert felnézek arra a generációra”

– fogalmazott Bor Barna.


Hasonló cikkek