Az OĽANO most SMS-üzenetekkel akarja megfékezni a járványt

Marek Krajčí szlovák egészségügyi miniszter hétfőn azzal riogatott, hogy szigorítani kellene a kijárási korlátozást egy Görögországban működő rendszerrel. Ez szerint SMS-üzenetben kellene kérvényezni az illetékes hatóságtól, ha valaki Szlovákiában elhagyná a lakóhelyét.

Nem segít a jelenlegi lockdown – továbbra is emelkedik a kórházi betegszám (még ha nem is túl gyorsan)” – mondta Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter a hétfői kormányülés előtt.

Az egészségügyi miniszter a kormányülés után is a lockdown szigorításáról beszélt, ezért újra a lockdown Görögországban működő SMS-es szigorítását emlegette. A Za ľudí elképzelhetetlennek tartja a megoldást.

Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes, a Za ľudí párt elnöke nem tartja helyesnek, hogy rögtön a legradikálisabb javaslattal küzdjenek a járvány ellen.

Az SaS sem hisz a görög csodában… Hasznosabb lenne a kontaktusok és a járványgócok felkutatásának javítása, az SaS szakpolitikusa szerint. Egyelőre a Sme rodina is húzódozik az SMS-es szigorított lockdowntól.

Az a javaslat, hogy a lakosok SMS üzenet formájában kapjanak kivételt a kijárási tilalom alól, több alkotmányjogász szerint is durván jogsértő. Ha ezt mégis bevezetik, az államfőnek, a képviselőknek vagy a főügyésznek az alkotmánybírósághoz kellene fordulnia jogorvoslatért.

Forrás: bumm.sk

Fotó: TASR

V4 Panoráma | Pannon Hírnök 


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek