Az öntudatos kis nyomozó: a Skorpió gyermek

Az állatövi jegyek „rettenthetetlen fenegyereke” a Skorpió gyermek, aki mindenre kíváncsi, ezért mindent a kezébe vesz, mindent megvizsgál, szétszed. Néha azt is, amit nem kellene…

Kicsi korától igazi Egyéniség: karizmatikus, mély érzésű, ugyanakkor kiismerhetetlen, titokzatos. Imádja a sárkányokról, kincsekről, misztikus lényekről szóló meséket, filmeket és történeteket, hiszen odavan a titkokért.

Nehezen tűri a korlátozást, nem ismeri el a határokat, ami a iskolában jelenthet leginkább problémát. Ezért is különösen fontos, hogy a szülei mély, tartalmas érzelmi kapcsolatot tudjanak kialakítani vele. Ha őszinték vagyunk vele és adunk a véleményére, sokkal könnyebben tudjuk terelgetni. Ha ugyanis valakit a bizalmába fogad, ahhoz igazán hűséges, jó szövetségesévé válhat.  Ha viszont becsapják vagy megbántják: nem felejt, jól „odamar”, talán még bosszút is áll…

Görgessen tovább! A kép alatti sorokból megtudhatja, mire számítson ha Skorpió gyermeke iskolába megy…

a skorpió gyermek

A Skorpió gyermek szeret megfigyelni, kívülről értékelni a dolgokat, embereket. Veleszületett intelligenciája pedig jó emberismerővé teszi. Ehhez jó humor is szokott társulni. Irányítói képességei is korán megmutatkozhatnak: könnyen lehet, hogy ő lesz az oviban vagy az iskolában a csapatkapitány.

Ha baja van, nem nyafog, nem panaszkodik, csak visszavonul a saját kis világába. Emiatt a külvilág felé zárkózottnak tűnhet, ami zavaró lehet a társai, nevelői számára. Bár általában jól tanul, kellő érzelmi alapok nélkül igazi bajkeverő válhat belőle. Érzelmi és fizikai energiatöbbletének levezetéséhez a verseny- és küzdősportok a legalkalmasabbak.

Kapcsolódó cikkeink:

Mindig az egyensúlyt keresni, mindenkinek megfelelni: erre törekszik a Mérleg-gyermek

A Szűz  jegyű gyermek sajátosságai

Aki uralkodásra született: az Oroszlán gyermek

Mit üzennek a Rák jegyű gyermekekről a csillagok?

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A cserfes Ikrek nevelése

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A bűbájos Bika

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A kissé meggondolatlan Kos játékszabályai

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A Halak jegy szülöttei

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A Bak

Hogyan neveljünk egy Vízöntőt?

Képek forrásai: 

https://hiveminer.com,www.buildingbeautifulsouls.com


Hasonló cikkek