Az Oroszlán otthonában

Milyen is egy tipikus Oroszlán jegyű szülött? Szereti a csillogást, a luxust, nagylelkű másokhoz, szeret a középpontban lenni… Mindezek a jellemzők lakásában is megmutatkoznak.

Egy Oroszlán mindebből a legjobbat szereti, és ezért akár arra is hajlandó, hogy „a kevesebb több” alapján csakis minőségi dolgokkal vegye körül, de azok jól látszódjanak. Még jobb, ha van köztük sok csillogó, vagy a figyelmet másképpen magára vonó tárgy, amivel csodálatot, elismerést vívhat ki a vendégeitől, mint például valamilyen műtárgy vagy szépen bekeretezett kép, és természetesen legalább egy nagy méretű tükör…

luxury bedroom

Ha megteheti, szívesen veszi körül magát fejedelmi pompát idéző holmikkal. Vonzódik a kastélyokhoz és a palotákhoz, de ilyen helyen élni csak keveseknek adatik meg. Előfordulhat, hogy az otthonában egy-egy óriási csillár, karos gyertyatartó, márványpadló, kandalló vagy oszlopos kerti lugas emlékeztet ezekre.

Az én házam, az én váram

Az Oroszlán szülött alapvetően mindenféle aktivitást, szórakozást kedvelő, kreatív jegy és mint ilyen, nagyon gyerek- és állatbarát. Lakásának fontos tartozéka lehet tehát valamilyen háziállat – és ha vannak gyerekei, ők is biztosan saját kis birodalommal büszkélkedhetnek a lakáson belül.

Egy Oroszlánhoz bejutni is csakis valamilyen feltűnő jegyet – például sárgaréz kopogtatót – magán viselő bejárati ajtón keresztül lehet. Ha kertes házban lakik, valószínűleg egy elegáns, murvával leszórt ösvény vezet a bejárathoz és az épület már távolról kitűnik a környezetéből.

A nappali, mint fogadóterem

Az Oroszlán nappalijában alapvető szerepet töltenek be a kényelmes díványok és karosszékek, és az óriási ablakok körüli színpompás drapériák adják meg a luxus érzetét. Fontos, hogy legyen felső kategóriás szőnyeg és különleges világítóeszközök vagy más kiemelkedő érdekesség.

Nagy valószínűséggel kedveli az élénk és kontrasztos színeket: a napsárga, az arany és a vörös biztosan felbukkan a lakás több pontján. Szereti a hatalmas ablakokat, amelyeken át szabadon áramlik be a fény, hiszen a Nap az uralkodó bolygója.

Enni azért kell: konyha is van

Az Oroszlán nem szeret felesleges dolgokkal bíbelődni, ezért a konyhájában minden modern eszköz megtalálható, amelyek lerövidítik az életkészítéssel kapcsolatos időt, hogy minél több időt fordíthasson a vendégeire. A konyha gyakran egyben étkező is, ahol sok embert vendégül lehet látni.

the-lion-kitchen

Szereti a rozsdamentes acéllal borított, csillogó felületeket, a feltűnő bortartókat, lehetőség szerint márkás, kiváló italokkal tele. Az Oroszlán nem a legelkötelezettebb szakácsok egyike, de szórakoztató és gondos házigazda, nagylelkű vendéglátó, aki nem fogja vissza magát kínáláskor.

A hálószoba – fürdőszoba budoárként funkcionál

A hálószoba a lakás legszemélyesebb része, az a helyiség, ahol a fényűzés szeretete leginkább megnyilvánul. Ilyen lehet akár egy baldachinos ágy. A fém ágykeret vagy a kovácsoltvas fekhely ugyancsak illik egy Oroszlánhoz. Ami azonban nem hiányozhat: valamilyen bolyhos, puha szőnyeg is alapvető fontosságú.

traditional-master-bathroom-with-roman-tub-stone-backsplash-and-crown-molding-i_g-ISp5p4pvdj3t0o1000000000-tSi4r

Napjaink legújabb lakberendezési trendje a hálószoba és a fürdőszoba kapcsolata, mosdótállal és oroszlánlábakon álló, a szoba közepén terpeszkedő káddal. Ez a divat igencsak illik egy Oroszlánhoz. Természetesen itt is jó, ha van valami puha kilépőszőnyeg, de azért a padlófűtés is kívánalom, hiszen a jegy szülötte a melegséget szereti. Egy uralkodónak csak nem fázhat a lába?!

Képek forrásai: http://www.plebio.com, http://i.dailymail.co.uk, https://coastalhues.files.wordpress.com, http://iss.zillowstatic.com

 

Kapcsolódó cikkeink a Lakberendezési Asztrológia sorozatban:

Bepillantás a Rák fészkébe

Örökös interakcióban élnek az Ikrek jegy szülöttei

A Bikák földjén: a lakberendezés szempontjából

Praktikum és szenvedély jellemzi a Kos lakását

Behúzott függönyök mögött: a Halak jegy lakása

Mutasd a lakását, megmondom mi a csillagjegye!


Hasonló cikkek