Az osztrák Plaut tulajdonában a Netlife Condulting többségi részesedése

A Plaut osztrák IT-vállalat többségi részesedést szerzett az SAP-tanácsadásra szakosodott magyar Netlife Consultingban, mely msg Plaut Hungary Kft. néven működik tovább – közölte az osztrák cég az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a felvásárlással a vállalat célja, hogy öt éven belül elérje az egymilliárd forintos árbevételt és megötszörözze ügyfelei és munkatársai létszámát. Az msg Plaut Hungary Kft. jogelődje, a Netlife Consulting tavaly csaknem 200 millió forintos árbevételt ért el.

Sikeres nemzetközi és hazai üzleti informatikai projektek

Mint írták, az osztrák multi a hálózatbővítés és a gyorsan növekvő hazai SAP-piacon lévő lehetőségek kiaknázása érdekében döntött a magyar cég megvásárlása mellett. A több mint tíz éve sikeresen működő Netlife Consulting a nemzetközi és a hazai üzleti informatikai projektjei miatt került a cég figyelmébe.

A 15 fős tanácsadói csapattal dolgozó cég az elmúlt években sikeres projekteket zárt Ausztriában, Belgiumban, Hollandiában, Svájcban, itthon pedig főként az SAP újgenerációs megoldásainak bevezetésével bizonyítottak.

A felvásárlást egyéves tárgyalás előzte meg. A magyar cég minden munkatársa folytathatja a munkáját az új cégben. A Netlife alapítója, és cégvezetője Bartha Levente marad az msg Plaut Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Az osztrák alapítású Plaut közel hetven éves múltra tekint vissza. Az IT vállalat széleskörű szolgáltatásokat kínál kelet-közép-európai és orosz ügyfeleinek. A Plaut az msg global, német rendszerintegrátor társasághoz tartozik. A Plaut 1993-ban jelent meg a magyar piacon.

 

GazdaságPannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek