Az ügyféltudatosságot erősíti a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás

Az új, kedvezőbb feltételeket kínáló Minősített Fogyasztóbarát lakásbiztosítás az ősszel jelenhet meg több biztosító kínálatában, de máris élénkíti a versenyt Nagy Koppány, a Magyar Nemzeti Bank biztosítás-, pénztár- és közvetítői felügyeleti igazgatója szerint.

Az MFO kedvezőbb feltételeket kínál az eddigi versenytermékeknél.

Az MNB által lefektetett szabályok szerint csupán két lehetséges kimenet létezik: az MFO vagy olcsóbb, vagy szélesebb körű szolgáltatást nyújt, miután a fogyasztóbarát otthonbiztosítás a díjbefizetések károkhoz viszonyított arányát a korábbi piaci gyakorlathoz képest az ügyfelek javára téríti el. Az MNB eddigi felmérései azt igazolják, hogy az ügyfelek – az árérzékenyebb kgfb-piaccal szemben – a lakásbiztosítások esetében nem kizárólag díj alapján döntenek, hanem mérlegelik a biztosítási szolgáltatás tartalmát is.

Almássy Gabriella, a minősítést először megkapó Union Biztosító elnök-vezérigazgatója úgy véli, a minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítást a tudatos, minőségi szolgáltatást váró ügyfelek keresik majd, azaz a társaság egyik fő célcsoportja. Szerinte az első és legfontosabb, hogy az értékesítők megértsék a termék filozófiáját, tulajdonságait: bár a jutalékszint valóban alacsonyabb, de a tudatos, minősített szolgáltatásra vágyó ügyfélnek könnyebb értékesíteni, hiszen könnyen összehasonlítható, egységes, szigorú keretrendszer szerint kialakított prémiumtermékről van szó. Emellett a tudatos ügyfeleknek könnyebb lehet egyéb termékeinket is értékesíteni. A szakember szerint nemcsak az MFO kapcsán kell tudatosítani az ügyfelekben, hogy a szolgáltatás minőségéhez viszonyítsák a díjat – sajnos, ez bennük sokszor még mindig csak a kárrendezés kapcsán merül fel. Ezért az edukációnak a következő hónapokban, években nagy hangsúlyt kell kapnia a biztosítók és az MNB részéről is. – olvasható a vg.hu cikkében.


Hasonló cikkek