Az új magyar akciómozi – Cop Mortem: A vadászat elkezdődött

Rendkívüli kaszkadőr-bemutatót is láthattak azok a szerencsések, akik az új magyar akcióvígjáték, a COP MORTEM közönségtalálkozóval egybekötött sajtótájékoztatóján vettek részt november 9-én egy budapesti bevásárlóközpont parkolójában.

425
Látványos akció elemekben nem volt hiány: összetört rendőrautó, üldözéses jelenet, földhöz szorítás, lőpor- és benzingőz jellemezte a COP MORTEM film beharangozó sajtótájékoztatóját.

Az izgalmas filmet Kovalik József rendezte, aki két évtizedes kaszkadőri munkája során mindent megtanult, amit erről az izgalmas szakmáról tudni lehet, ugyanakkor írói vénával is meg lévén áldva, tapasztalatait könyv formában is megjelentette már Joseph MacLeod írói álnéven.

A történet szálai filmkockákon elevenednek meg

Kovalik József „Élni vagy pokolra jutni” című kisregénye jelentette az alapot a most elkészült filmhez is, melyhez olyan szereplőket sikerült megnyernie, mint Kamarás Iván, aki a film főszereplője, továbbá Anger Zsolt, Gáti Oszkár, Gesztesi Károly, Nagy Zsolt, Szabó Győző, vagy Ganxsta Zolee.

P1100254
Ganxsta Zolee – aki egy Apache nevű rosszfiút alakít a filmben – egyéni bemutatót tartott a megjelentek szórakoztatására

A történet hősei budapesti rendőrök, akik egy rituális gyilkosságsorozat tetteseit üldözik, valamint egy Londonból érkezett, Interpol ügynök, aki sajátos módszereivel kezd a nyomozásba…

A meglehetősen macsósra sikerült krimi egyetlen jelentős női szereplője Madár Veronika.

P1100274 MV és SL
Madár Veronika és Seprényi László a film plakátja előtt

Rendkívüli filmtörténeti esemény egy parkolóházban

Különleges, interaktív sajtótájékoztatón vehettünk részt, ahol némi ízelítőt is kaptunk a kaszkadőrök és az operatőrök mozgalmas munkájáról.

430
A sajtó néhány szerencsés képviselője akár a felvételek során használt járműveket is kipróbálhatta.

S hogy miért éppen egy bevásárlóközpont parkolójában történt mindez? Ennek oka, hogy már maga a film forgatása is részben e helyszínen történt.

Szeretnénk egy szórakoztató, pörgős filmet nyújtani a közönségnek, amelyben az akciókat megpróbáljuk nemzetközi színvonalon, látványos képekkel megmutatni.” – nyilatkozta Kovalik József a tájékoztatón.

P1100270
Sajtótájékoztatót tart Kovalik József, aki a COP MORTEM akciófilm forgatókönyvének írója, rendezője és vágója egy személyben

 A produkciót november 24-étől lehet megtekinteni a nagyobb mozikban: több, mint ötven helyszínen.

 

 

 


Hasonló cikkek