Az új olasz kormány is fegyvert akar szállítani Ukrajnába

Az új olasz kormány azt kéri a parlamenttől, hogy egy új törvényben hagyja jóvá az Ukrajnába irányuló katonai és civil segítség jövő évre történő meghosszabbítását. Erről Guido Crosetto védelmi miniszter beszélt egy hétfőn megjelent interjúban.

A római kormány egy év végén lejáró rendelet alapján bármikor, parlamenti engedélykérés nélkül küldhet segélyt Ukrajnának.

“A védelmi minisztérium javasolni fogja ugyanennek az intézkedésnek a megújítását, meghosszabbítva azt 2023-ig. Olaszország folytatja a fegyverszállításokat, ahogyan azt a múltban is tette, atlanti szövetségeseinkkel és Kijevvel egyeztetett időpontokban és módon” – mondta Crosetto az Il Foglio napilapnak. A miniszter Giorgia Meloni Olaszország Fivérei (FdI) pártjához tartozik, a kormányfő elkötelezett támogatója Ukrajnának.

Korábban egy kormánytisztviselő beszélt arról, hogy egy új fegyverszállítmányt készítenek elő Ukrajna számára, a többi között légvédelmi rendszereket küldenek, amit Kijev kifejezetten kért.

 

Forrás: euronews.com

Nyitókép: Giorgia Meloni kormányfő (balra), Guido Crosetto védelmi miniszter (jobbra), Giancarlo Giorgetti gazdasági és pénzügyminiszter (középen).

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek