Az ukrán állam tovább nehezíti az Egán Ede pályázat nyerteseinek életét

Korábban az SZBU megvádolta már az alapítványt szeparatizmussal, később a nyertesek közül sokakat hívtak be “magyarázatra” a nemzetbiztonsági szolgálat emberei.

Most pedig az ukrán adóhivatal szállt rá a pályázókra. Ugyanis az adóhivatal gondolt egyet, és ezentúl a már nyertes és vállalkozást hivatalosan működtető személyeket jól megadóztatja. Mint az alapítvány hivatalos leveléből kiderült, egyéni vállalkozók/vállalkozások részére folyósított támogatási összeget 19,5 százalékkal (18% -személyi jövedelemadó/ ПДФО+1,5% hadiadó/ВЗ) megadóztassák- függetlenül attól, hogy milyen adózási kategóriába vannak az egyes vállalkozók besorolva.

Berki Marianna, az „Egán Ede K.G. K. Jótékonysági Alapítvány” igazgatója szerint ez ellentétes a hatályos jogszabályokkal, ezért intézkedéseket tesznek.

A pályázókhoz eljuttatott levél:

Tisztelt Pályázók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az adóhivatal részéről olyan törekvéseket tapasztalunk, hogy az Alapítvány által a pályázók (egyéni vállalkozók/vállalkozások) részére folyósított támogatási összeget 19,5 százalékkal (18% -személyi jövedelemadó/ ПДФО+1,5% hadiadó/ВЗ) megadóztassák- függetlenül attól, hogy milyen adózási kategóriába vannak az egyes vállalkozók besorolva.
Véleményünk szerint a kezdeményezés ellentétes a hatályos jogszabályokkal. Ezért az Alapítvány egyeztet az illetékes szervekkel.
Amennyiben az adóhivataltól ezzel kapcsolatban hivatalos felszólítást kapnának, kérjük, küldjék meg azt az Alapítvány e-mail címére(info@eganede.com).
Azt javasoljuk Önöknek, hogy ameddig nem tisztázódnak az üggyel kapcsolatos ellentmondások, semmilyen intézkedést ne tegyenek.

Tisztelettel:
Berki Marianna
az „Egán Ede K.G. K. Jótékonysági Alapítvány” igazgatója

Forrás: karpathir.com


Hasonló cikkek