Az ukrán elnök szerint rekord gazdasági növekedés várható Ukrajnában

Petro Porosenko ukrán elnök Rivne megyében reményét fejezte ki, hogy ebben az évben a gazdasági növekedés 3,4% körül lesz – és ez rekord növekedés az elmúlt 8 évhez képest.

Ez a növekedés Ukrajnában a végrehajtott reformok eredményeinek kezdete – adta hírül az UNN az államfőre hivatkozva.

Elmondása szerint az ukrán export több mint 42%-a az EU-ba megy, és ez a szám hamarosan eléri az 50% -ot.

Ugyanakkor hozzátette, hogy a gazdasági növekedés és a reformok Ukrajnát vonzóbbá teszik a nemzetközi befektetők számára, megerősítve az ország értékelését.

Korábban: Porosenko megnevezte Ukrajna 2018-as sikereit

Ukrajna elnöke, Petro Porosenko létrehozott egy listát az ukránok főbb győzelmeiről 2018-ban. A megfelelő videófelvételt kedden, január 8-án tette közzé az államfő Facebook-oldalán.

Az elnök megjegyezte, hogy az elmúlt év nagyon gyümölcsöző volt a reformok terén, és bebizonyította, hogy Ukrajna határozottan halad előre.

“Az orosz barátságról szóló szerződés felbontása, a FÁK-ból való kilépés, az EU és a NATO-hoz való csatlakozás útjának megszilárdítása Ukrajna Alkotmányában, a “Dicsőség Ukrajnának! Dicsőség a Hősöknek!” katonai köszöntés bevezetése, Donbasz újbóli beilleszkedéséről szóló törvény elfogadása, az Ukrajna nemzetbiztonságáról szóló törvény elfogadása – mindez része a kormányzati stratégiának, amely közelebb hozza Európát ”- mondta Porosenko.

Forrás: karpatinfo.net

 

 


Hasonló cikkek