Az ünnepkörhöz kötődő előadásokkal várja a közönséget a nagyhéten az Erkel

Az ünnepkörhöz kötődő előadásokkal várja közönségét a nagyhéten és húsvétkor az Opera a budapesti Erkel Színházban, április első hetében a Ring gyűrűi-évad tematikája jegyében két operacsemege hallható hangversenyszerű előadásban.

Nagycsütörtökön – tavaly megkezdett hagyományát folytatva – Mel Gibson monumentális alkotása, A passió vetítésével vezeti fel az húsvéti ünnepeket az Opera.

Richard Wagner Parsifal című operája Mikó András klasszikus rendezésében utoljára látható az Erkel Színház színpadán. A főbb szerepekben nagypénteken és húsvéthétfőn Kovácsházi István, Palerdi András, Németh Judit és Kovács István mellett Amfortas és Klingsor kettős szerepében Tómas Tómasson látható Kovács János vezényletével.

Mascagni Parasztbecsület és Leoncavallo Bajazzók című operája nagyszombaton, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn várja a közönséget Kamen Chanev és László Boldizsár, Lukács Gyöngyi és Komlósi Ildikó, valamint Fekete Attila, Váradi Zita, Létay Kiss Gabriella, Alexandru Agache és Kelemen Zoltán főszereplésével, Marco Comin dirigálásával – közölte a dalszínház szerdán az MTI-vel.

Húsvét után A Ring gyűrűi-évad tematikája jegyében két operacsemegével találkozhat a közönség hangversenyszerű előadásban. Először szerepel az Opera műsorán április 3-án Spontini A vesztaszűz című első francia nagyoperája. A főbb szerepeket Rálik Szilvia, Francesco Pio Galasso, Kálmándy Mihály és Gál Erika énekli, az előadás karmestere Eugene Kohn.

Eugen d’Albert A hegyek alján című alkotásának koncertszerű előadásában a főszerepekben Sümegi Eszter, Nikolai Schukoff, Geiger Lajos, Gábor Géza, Balga Gabriella és Szvétek László hallható, vezényel Mladen Tarbuk.

Az előadásokban a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara működik közre, megbízott karigazgató Csiki Gábor.


Hasonló cikkek