Az USA F-18-as harci gépekkel végez megfigyelést Irakban

A harci gépek a George H. W. Bush repülőgép-hordozóról szállnak fel. A hajót pár napja vezényelte Washington a Perzsa(Arab)-öbölbe.

Az Egyesült Államok F-18-as harci gépekkel végez légi felderítést Irakban: figyeli a felkelők mozgásait – közölte csütörtökön egy névtelenségbe burkolódzó amerikai tisztségviselő.

A harci gépek a George H. W. Bush repülőgép-hordozóról szállnak fel. A hajót pár napja vezényelte Washington a Perzsa(Arab)-öbölbe.

Amerikai tisztségviselők elmondása szerint Barack Obama elnök mérlegeli, hogy parancsot adjon-e légi csapásokra az iraki szélsőséges iszlamista felkelők ellen. Washington azonban híján van annak a képességnek, amelynek révén egészen pontos és hatékony csapásokat tudna mérni a célpontokra. A hiányos hírszerzési információk alapján, a helyszín közelében tartózkodó célravezető felderítők híján végrehajtott rakétacsapások hatékonysága alatta maradna az elvárásoknak.

A leggyakrabban emlegetett lehetséges amerikai katonai lépés a légicsapások korlátozott ideig tartó sorozata lenne, amely azonban katonai szakértők szerint meg sem közelítené a 2003-as invázió előkészítésének hevességét. Ezekben szerephez jutnának a hét végén a Perzsa-öbölbe vezényelt George H. W. Bush repülőgép-hordozó fedélzetén levő F-18-asok.

MTI

Related posts:

  1. Amerikai harci helikopterek repültek át Budapesten A különlegesen felszerelt kötelék tegnap sötétedés után érkezett Románia irányából…
  2. Újabb járőröző Poseidonokat vesz az USA Ezzel 117 darabra nő az erre a típusra vonatkozó…
  3. Tízezer helyszínen, 854 ezer amerikai végez titkosszolgálati munkát Egy amerikai állampolgár ma nem tud anélkül telefonálni, hogy…

Hasonló Bejegyzések bitosítva a Yet Another Related Posts Plugin segtségével.

Yarpp


Hasonló cikkek