Azért küzdenek, hogy ne fulladjanak bele a sok kőolajba

Az utóbbi hónapok tengeren játszódó filmjei elhasaltak az amerikai pénztáraknál: a 100 millióból készült A tenger szívében mindössze 25 milliót hozott, a 80 millióba került Viharlovagok 27 milliót tudott összeszedni, és még az Amerikán kívüli bevétellel együtt sem  tudták legalább a büdzsét megtermelni. Mark Wahlberget nem bátortalanította el Chris Hemsworth és Chris Pine felsülése, ő szeptemberben fog kihajózni, de az olajfúrótornyon játszódó katasztrófafilmjébe már most belepillanthatunk.

Könnyen lehet, hogy a Deepwater Horizon is egy kidolgozott karaktereket mellőző, kizárólag a látványra koncentráló rombolásorgia lesz, de az előzetes legalább egy frappáns keretbe ágyazva meséli el, hogy milyen veszélyek leskelődnek az olajfúrókra.  A főszereplő kislánya az apja munkájáról készít elő egy kiselőadást, és mielőtt az iskolában is előállna vele, még a reggeliző asztalnál is elpróbálja. Egyszerű, de hatásos képtársításokkal él a trailer, a dobozos kóla fröcskölni kezd, és ezzel párhuzamosan a torony belsejében is elszabadul a pokol.

Mark Wahlberg a Deepwater Horizon című filmben

Forrás: Lions Gatemiddleoff680478

A film a világ egyik legnagyobb ember által okozott természeti katasztrófáját vette alapul, 2011-ben kigyulladt és elsüllyedt a Deepwater Horizon nevű fúrótorony a Mexikói-öbölben huszonnégy ember halálát és hatalmas környezetszennyezést okozva.  Mark Wahlberg mellett Kate Hudson, Kurt Russell és John Malkovich is feltűnik a katasztrófafilmben, amely szeptember 30-án debütál az amerikai mozikban. Magyarországi bemutatóról eddig nem érkezett nincsen információ.

Kurt Russell véletlenül egy méregdrága gitárt tört ripityárahttp://www.origo.hu/filmklub/blog/hir/20160205-kurt-russell-ripityara-tort-egy-meregdraga-gitart-quentin-tarantino-martin-guitar-museum.htmlMark Wahlberg annyira beszívott, hogy támogatásra szorulhttp://www.origo.hu/filmklub/blog/elozetes/20150603-mark-wahlberg-nem-talal-haza-a-sok-futol-ted-2-amanda-seyfried-seth-macfarlane-morgan-freeman.htmlNem elég tapló ez a mackó – kritikánk a Ted 2-rőlhttp://www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20150722-nem-eleg-taplo-ez-a-macko-ted-2-kritika-mark-wahlberg-seth-macfarlane-amanda-seyfried.html


Hasonló cikkek