Babafákat ültettek Derekegyházon

Múlt héten huszonhat fát ültettek el a községben, hogy jelképesen kifejezzék tiszteletüket és szeretetüket a falu gyermeklakosai iránt

Még 2015-ben indította el a település önkormányzata azt a kezdeményezést, mely szerint minden 2014 január elseje óta a településen világra jött, ott élő gyermek kap egy fát. Jelképesen hisz csemete jár a csemetének. A fákat a lakosok, főként a gyermekek szülei, s ha már nagyobbak maguk a gyermekek is gondozhatják.

Idén a 2019-ben, 2020-ban és ez idáig 2021-ben született babák kaptak fát. Hiszen a vírus miatt az utóbbi két évben elmaradt az ültetés. A derekegyháziak jól érezték magukat, ugyanis ez a program összekovácsolja a közösséget. Ráadásul a 2019-ben született kicsik maguk is segíthettek a munkákban, mert már elég nagyok a homokozáshoz. Ezért egészen szórakoztató volt, hogy most pótolták az övéket is. Eddig hetven babafája volt a településnek, az idén elültetett huszonhat fával már közelít a százhoz.

A szülők törődnek a fákkal. Vannak olyan családok is, akik virágokkal ültették körbe a gyermekük csemetéjét. Mivel a terület betelt új helyet jelöltünk ki a fáknak. Több alternatíva is felmerült, végül úgy döntöttünk, hogy a főutunk és a kerékpárút közötti területre kerüljenek az új csemeték. Most 20 hársfát és 6 somfát ültettek a családok – mondta Derekegyház alpolgármestere a delmagyar.hu-nak.

Korábban mi is írtunk már arról, hogy a község egyébként is aktív a közösségi programokat, előadásokat illetően, de úgy tűnik ez a szabadtéri megmozdulás különösen hasznos volt mindenkinek.

Farkas Cs. Tekla

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek