Bács-Kiskun megyében több szakaszon is javítják az utakat

Bács-Kiskun megye úthálózata  a rendelkezésre álló források biztosította keretek arányában tervszerűen bővül és folyamatosan megújul. Az utak állapotának rendszeres ellenőrzése során megállapításra került, hogy a  megnövekedett közúti járműforgalom miatt. Az eredetileg tervezettnél nagyobb megterhelést eredményezett. Megnőtt a burkolati hibák száma és megyei szinten időszerűvé vált az utak felújítási-karbantartási munkáinak mielőbbi megkezdése.  A karbantartási munkák megyeszerte forgalomlassulást okozhatnak és  fel kell készülni, számolni kell az esetleges hosszabb utazási idővel.

Az elmúlt években nem csak Bács-Kiskun megyében, hanem országosan és világviszonylatban is növekedett a személyautóval közlekedők száma. Sajnos az utak minőségének a romlása, dugók kialakulása elkerülhetetlen volt. Bács Kiskun megyében egyre több baleset történt az elmúlt években az utak minősége és a nem megfelelően karbantartott autók miatt.

Ebben a hónapban több városban megindultak az utak karbantartási munkálatai belterületen belül és kívül is. Értesüléseink szerint további fejlesztési tervek kerültek az asztalra az M44es út kapcsán de a Kiskunmajsa és Szank közötti útszakasz is felújításra kerül. Kecskemét belterületein belül is sok útszakaszt igyekeznek felmarni majd újra aszfaltozni, többek között Hetényegyháza-Kecskemét útszakasz illetve folytatódik a megyei kórház új körfogalmának a kialakítása. A szakemberek felhívják a figyelmet, hogy Időjárás függő és Időigényes  az útjavítási és felújítási munka.

Érdemes tájékozódni az interneten különböző platformokon, fórumokon az adott útszakaszra vonatkozó felújításokról és az esetleges dugókra számolva elindulni akár korábbi időpontban.

Vezessünk óvatosan a balesetek elkerülése érdekében!

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek