Bács-Kiskun megyei Heti visszapillantó

Ezekről a témákról olvashattak  a PannonHírnökben Bács-Kiskun megye 2022. 22.heti hírei között.

Közélet-Politika-Kultúra

Ebben a cikkünkben szemlézzük  a 22. hét folyamán történt megyét érintő eseményeket, amelyekkel portálunkon foglalkoztunk. Amennyiben valamelyik téma jobban érdekel valakit, kattintson a szövegbe ágyazott linkekre, amelyek az eredeti, teljes cikkekre mutatnak!

Szociálisan érzékeny Erősen elkötelezett lokálpatrióták a Bács-Kiskun megyei székhely, Kecskemét lakói. Legyen szó jótékonykodásról, szegények megsegítéséről, rászorultak támogatásáról, köz , kulturális,  oktatási intézmények részére nyújtott önkéntes társadalmi munkáról.

A kecskeméti óvoda udvarán szülői összefogásnak köszönhetően emeltek színpadot

Mintegy 40 négyzetméter alapterületű színpadot építettek a kecskeméti Hosszú utcai óvoda udvarán. A beruházást teljes egészében az évek alatt összegyűlt és megspórolt szülői hozzájárulásokból fedezte az óvoda. https://pannonhirnok.com/szuloi-osszefogasnak-koszonhetoen-emeltek-szinpadot-a-kecskemeti-ovoda-udvaran/

A szülők összefogásának köszönhetően állíthattak új színpadot a Ferenczy Ida Óvoda Hosszú Utcai Óvodája udvarán, amit hétfőn avattak fel az óvodások műsorával. Dóka Pálné, az óvoda helyi vezetője az átadáson tartott köszöntőjében elmondta, hogy a mintegy 40 négyzetméter alapterületű, körülbelül 130 centiméter magas térkövezett színpadot az előadásokra használt régi dombocska helyén emlék.

Az óvoda minden évben programkínálattal, ünnepségekkel várja a szülőket és korábban problémát jelentett, hogy a kis domb a maga hozzávetőleg 10 négyzetméteres hasznos területével nem nyújtott elég teret ahhoz, hogy az adott adott műsort egy egész ovis csoport adja elő, legfeljebb tízen fértek el rajta. Ezért régi vágyuk volt egy méltó színpad felállítása. Most, hogy elkészült, már a szülők örömére is mindenki szerepelhet a csoportokból, amit rögtön több műsorral is bizonyítottak.

Lánykérés szem- és fültanúi lehettek a kecskeméti színház nézői

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház két vendégművésze szerelmének egyik meghatározó pillanatát láthatták a Bánk Bán-előadás végén. Az opera cselekményétől kifejezetten távol álló módon a lánykérés két főszereplője Gertrúd és Petúr bán voltak. https://pannonhirnok.com/kecskemet-szinhaz-lanykeres-bank-ban/

A hétvégén elbúcsúztatta a Bánk bán opera-keresztmetszet és balettelőadását a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. A társulat és a közönség mégsem ezt vitte magával legmaradandóbb emlékképként, hanem azt a különleges néhány percet, amely a szünetben, a két felvonás között zajlott – írja Facebook-oldalán a teátrum.

Kitüntetésekkel ismerte el munkatársait a Kecskeméti Szakképzési Centrum        

Kiemelkedő munkát végző pedagógusait és munkatársait illette elismeréssel a Kecskeméti Szakképzési Centrum a Hírös Agórában megrendezett díjátadó ünnepségén.  Az oktatói kitüntetés a korai iskolaelhagyás csökkentésében, a projektoktatásban illetve a felnőttképzés területén kiemelkedő tevékenységet folytató oktatóknak, pedagógusoknak adományozható. https://pannonhirnok.com/kituntetesekkel-ismerte-el-munkatarsait-a-kecskemeti-szakkepzesi-centrum/

A kimagasló, példamutató oktató és nevelő munkát végző oktatói, pedagógusai elismerésére A Kecskeméti Szakképzésért – Az Év Tanára díjat és A Kecskeméti SZC Intézménye Kiváló Tanára díjat, illetve az iskolában folyó oktató-nevelő munkát, szakmai feladatellátást segítő kollégák kiemelkedő, munkájának elismerésére A Kecskeméti Szakképzésért – Az Év Oktatást Segítő Munkatársa díj kitüntetéseket alapította az intézmény.

Trianonra emlékeztek Kecskeméten

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából emlékezett meg pénteken a kecskeméti önkormányzat a a trianoni békeszerződés évfordulójáról a Lestár téri Trianon-emlékműnél. https://pannonhirnok.com/trianonra-emlekeztek-kecskemeten/

Beszédet mondott Prof. dr. Sztachó- Pekáry István alpolgármester, aki hangsúlyozta, hogy a békediktátummal Magyarországot nem megbüntetni akarták, hanem elpusztítani. Ennek módja a kivéreztetés volt, amit az ország szuverenitását teljesen semmibevevő cikkelyek biztosítottak. Rámutatott: az emléknap szimbolikus üzenete, hogy a lélekben, hitük erőssége alapján, nem pedig más népek és szövetségek erején és felhatalmazásán dől el a népek sorsa.

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek