BÁCS-KISKUN megyei Heti visszapillantó

ezekről a témákról olvashattak  a PannonHírnök Bács-Kiskun megye 2022. 26.heti hírei között

Közélet-Politika-Kultúra

Ebben a cikkünkben röviden összefoglaljuk a hét folyamán történt megyét érintő eseményeket, amelyekkel portálunkon foglalkoztunk. Amennyiben valamelyik téma jobban érdekel valakit, kattintson a szövegbe ágyazott linkekre, amelyek az eredeti, teljes cikkekre mutatnak!

Látványos bemutatókkal készültek a küzdősportolók Hetényegyházán

Különböző bemutatókat tartottak a küzdősportolók vasárnap a Hetényegyházi Közösségi Ház udvarán. Látványos bemutatókat tartottak különböző küzdősportok képviselői vasárnap Hetényegyházán a Hetényegyházi Közösségi Ház udvarán. A műsort a Kecskeméti Sportiskola Birkózó Szakosztálya kezdte. Banó Csaba a szakosztály vezetője röviden beszélt a sportág eredetéről, majd a résztvevők eredményeit is elmondta. Mint megtudtuk, Bognár Zoltán diákolimpiai bronzérmet szerzett, emellett pedig területi magyar bajnok és országos 5. helyezett is, Zsámboki Gábor országos ezüstérmes bajnok, Tonté Tamás pedig országos 5. helyezett. A sportolók bemelegítés után be is mutatták, hogy a helyezések, amelyekkel büszkélkednek, kemény munkának az eredményei. https://pannonhirnok.com/latvanyos-bemutatokkal-keszultek-a-kuzdosportolok-hetenyegyhazan/

Szerencsejátékra költötte a kollégáitól kicsalt pénzt a bajai férfi

A Bajai Járási Ügyészség többrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki kollégáitól különböző kitalált történetekkel, rövid visszafizetés ígéretével több millió forintot kért kölcsön. Az ígéretekből nem lett semmi, a pénznek utóbb csak kis részét tudta visszafizetni, a kicsalt pénzt valójában szerencsejátékra költötte – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

https://pannonhirnok.com/szerencsejatekra-koltotte-a-kollegaitol-kicsalt-penzt-a-bajai-ferfi/

Az E-Kecsap védőnői rangos elismerésben részesültek

A napokban vehették át a rangos kitüntetést az E-Kecsap védőnői Budapesten, a Lurdy házban. Az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány, ismertebb nevén az E-Kecsap védőnői a napokban vették át Budapesten, a Lurdy házban a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) által meghirdetett, 2020. Év Kiváló Szakdolgozói Közössége különdíjat. A pandémia miatt csúszott a díjátadó, ahol dr. Balogh Zoltán, a MESZK elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Az E-Kecsap védőnői Kecskeméten az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának dolgozói, így az intézmény színeiben indultak. A díjátadóra elkísérte őket Oláh Annamária ápolási igazgatónő is. https://pannonhirnok.com/az-e-kecsap-vedonoi-rangos-elismeresben-reszesultek/

Álomvilágot varázsolt a Dance for Art Táncegyesület az az Agóra Kulturális Központban.

A csodalámpa titka tárult fel a kecskeméti táncgálán

A közelmúltban rendezte meg a Dance for Art Táncegyesület táncbemutató gálaműsorát a Hírös Agóra Kulturális Központban. A táncstúdió minden évben több önálló 90 perces tánc-show-val kápráztatja el közönséget. Az idei gálaműsoruk is tele volt csodás pillanatokkal. A csodalámpa titka című produkciót adták elő. A közismert mesedarabot dolgozták fel látványos kosztümökkel és mesébe illő díszlettel. A tánciskola minden növendéke bemutathatta tudását a színpadon, a műsor fő vonala ezúttal is a show-tánc volt, mely leginkább tükrözi a Dance for Art sokszínűségét.

https://pannonhirnok.com/a-csodalampa-titka-tarult-fel-a-kecskemeti-tancgalan/

Díjjal ismerték el a pedagógusok munkáját Kecskeméten

Pénteken tartotta tanévzáró ünnepségét a Kecskeméti Tankerületi Központ a kecskeméti Kodály Iskolában, ahol elismeréssel illették a pedagógusokat és a tanító-nevelő munkát segítőket munkájukért, valamint elbúcsúztatták a nyugdíjba vonuló nevelőket, vezetőket.

Az ünnepélyes tanévzárók az iskola tanulóinak műsorát követően Pálfi Tamás, a tankerület megbízott szakmai vezetője köszöntötte a meghívott pedagógusokat, intézményvezetőket. Elmondta, hogy a Kecskeméti Tankerületi Központ a 2018/2019. tanévben alapította az Év pedagógusa díjat a kimagasló nevelő-oktató munkát végző pedagógusok elismerésére. A díjazottak személyére az intézményvezetők tesznek javaslatot.

https://pannonhirnok.com/dijjal-ismertek-el-a-pedagogusok-munkajat-kecskemeten/

Révhegyi Andrea

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek