Balassagyarmat fejlődik: új fejlesztéseket jelentettek be

Iparterület fejlesztés és közlekedésbiztonsági beruházás kezdődik Balassagyarmat életében. A munkálatok megkezdéséről  Csach Gábor polgármester számolt be közleményben.

Már zajlanak a geodéziai munkák, a lőszermentesítés és a depóhelyek kijelölése a mintegy 560 millió forintos Iparterület fejlesztéssel kapcsolatban – számolt be a polgármester a város közösségi oldalán. Mint megtudtuk, ebben a beruházásban a Szügyi úton 23 hektárnyi iparterület közművesítése és feltáró útépítése, illetve a déli körgyűrű Algőver-Horváth Endre utcák közt megépülő 1 km-es útjának kivitelezése valósul meg. A munkaterületet decemberben vette át a kivitelező. Január végén megkezdődnek a földmunkák is, az iparterület-fejlesztés befejezését nyár végére várják.
Csach Gábor polgármester hozzátette, hogy mintegy 485 millió forintos támogatásból megkezdődhet egy jelentős közlekedésbiztonsági beruházás is. Ez magába foglalja a Kóvári-Ady úti körforgalom átépítését, illetve 5,5 km hosszon kerékpárút is épül, egészen Szügy településhatártól a Buszpályaudvarig, illetve az említett körforgalomtól a nyugati Ipari Parkig. A kivitelező ezekben a napokban veszi birtokba a munkaterületet, a munkálatokat várhatóan nyár közepére be is fejezik.
Borbély Máté István (b) (Penta Kft.) és Csach Gábor polgármester (j) aláírják az idén megvalósuló kerékpárút építésekről szóló szerződéseket. Fotó: www.facebook.com/gabor.csach

Kiemelt fotó: www.facebook.com/gabor.csach

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek