Balassagyarmat szükség esetén a menekültek rendelkezésére áll

„Balassagyarmat önkormányzata minden erejének megfelelő segítségét és együttműködését felajánlja Magyarország Kormányának az ukrajnai menekültek szükség szerinti befogadására és ellátására” – jelentette be közösségi oldalán a város polgármestere.

Csach Gábor ismertetése szerint ezt a szándékot a Belügyminisztérium felé, illetve a térség országgyűlési képviselőjének, Balla Mihálynak is jelezte. Balassagyarmat első embere felvette a kapcsolatot az Ukrajnával szomszédos Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei térség országgyűlési képviselőjével, Tilki Attilával, valamint az ukrán határtól nem messze fekvő Fehérgyarmat polgármesterével, Péter Csabával is. Csach Gábor felajánlotta, hogy a menekültügyben már tapasztalt Balassagyarmat bármely, a háborús konfliktus kapcsán adódó probléma elhárításában segíti majd őket. A két térség közötti koordinációt Balla Mihály és Tilki Attila vállalta – tette hozzá a polgármester. A város első embere elmondta továbbá, hogy a következő napokban megpróbálják elérni Balassagyarmat testvértelepülése, a kárpátaljai Szolyva vezetését is, hogy megtudják, milyen módon nyújthatnak segítséget számukra. 

Kiemelt kép: Határátlépésre várakozók az ukrán–magyar határnál Újlakon (Fotó: Facebook/Határhelyzet)


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek