Baleset után műtötték meg az idős férfi szemét

Kiderült, szürkehályogja miatt nem látta azt a járművet, amellyel ittasan ütközött

A monori rendőrök befejezték egy tavalyi, 75 éves sofőr okozta közlekedési baleset vizsgálatát – közölte a rendőrség honlapja. Mint írták, tavaly február 7-én az idős férfi a 405-ös úton közlekedett autójával napos, száraz időben, amikor Nyáregyháza felé vette volna balra az irányt.

A verőfényes délelőtti időben azonban nem vette észre a szemközti sávban szabályosan haladó személygépkocsit és kanyarodása közben összeütköztek. Mindkét jármű összetört, a vétlen, több milliós kárt szenvedett autó utasa súlyos sérülést – mint később kiderült, szegycsonttörést – szenvedett, a sofőrök megúszták sérülés nélkül a balesetet.

A vétlen sofőr szondája negatív, az idős férfié viszont pozitív eredményt mutatott, az akkor biztosított minta alapján az igazságügyi vegyészszakértő véleménye szerint vérében 0,31 g/l, vizeletében 0,49 g/l volt az etil-alkohol koncentráció mértéke.

Az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat eredménye szerint a férfi véralkohol-koncentrációja a baleset idején 0,63 g/l volt.

A 75 éves, újlengyeli férfit súlyos sérülést okozó járművezetés ittas állapotban bűntettével gyanúsították meg. Kihallgatásán elismerte felelősségét,

szerinte nem mérte fel kellőn a másik kocsi sebességét, amelyben közrejátszhatott homályos látása.

Ezt alátámasztja azt is, hogy mindkét szemét az azóta eltelt időben szürkehályog miatt megműtötték.

Állítása szerint a baleset napján nem ivott, azonban előző este igen, elmondása szerint borozgatott.

A rendőrök kezdeményezték a férfi rendkívüli pályaalkalmassági vizsgálatát, ennek a végeredménye az lett, hogy kiderült, gépjárművezetésre alkalmatlan.

A Monori Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a nyugdíjas sofőr ellen folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait átadták az ügyészségnek.


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek