Baleseti összesítő: fekete volt az elmúlt hét

Megemelkedett a múlt héten a balesetek száma a közútjainkon. Sajnos halálos balesetekből is kijutott.

A múlt héten 1188 baleset jutott a hatóságok tudomására, ez hozza az átlagos heti értéket. Ezen belül 207 baleset járt személyi sérüléssel. A sérülések közül 150 volt könnyű-, 49 volt súlyos besorolású. Nyolc halálos baleset is történt, amelyekben 11-en vesztették az életüket, ez rosszabb érték, mint tavaly az azonos időszakban.

MTI/Donka Ferenc

A múlt heti első baleset január 11-én, hétfőn történt. Heves megyében, Kál közigazgatási területén, lakott területen kívül, az M3 autópálya bal pályatestén, a 106. km szelvényében kora reggel egy 36 éves férfi személykocsival elütötte a belső forgalmisávban gyalogosan közlekedő 37 éves külföldi férfit, aki a helyszínen meghalt.

MTI/Krizsán Csaba

A következő baleset csütörtökön, január 14-én, kevéssel dél után történt. Győr közigazgatási területén, lakott területen kívül közúton, egy 40 éves férfi személyautóval az előtte haladó gépkocsi előzésébe kezdett, amelynek során – a jobbra ívelő útkanyarulatban – a vele szemben szabályosan közeledő 35 éves férfi által vezetett járműszerelvénynek ütközött. Az ütközést követően a személygépkocsi kigyulladt. A balesetben a személyautó vezetője, valamint utasai egy 45 éves nő, egy 18 éves nő és egy 10 hónapos fiú a helyszínen elhunytak.

kreszvaltozas.hu


Hasonló cikkek