Balogh Norbert támadó a DAC új játékosa

Balogh Norbert a mai naptól a DAC futballistája. A 25 éves támadó a budapesti Honvéd együttesétől érkezett Dunaszerdahelyre.

Balogh Norbert a DAC új futballistája. A klub vezetősége megállapodott a Budapest Honvéddal a kétszeres magyar válogatott szezonvégi kölcsönjátékában, emellett a DAC átigazolási opciót is szerzett a játékosra.

A 25 éves csatár Hajdúböszörményből származik, ahol a pályafutása is indult. Az ifjúsági éveit a szomszédos Debrecenben töltötte, ahol 18 esztendősen bemutatkozhatott a magyar élvonalban, és 2016 januárjában innen igazolta le több mint 2 millió euróért az olasz Palermo. A támadó a ciprusi APOEL Nicosia csapatánál és az angol Hull Citynél is megfordult. 2020 ősze óta a Honvéd Budapest futballistája volt.

A magyar NBI-ben 72-szer (ezeken 15 gólt szerzett), az olasz Serie A-ban 20-szor lépett pályára, a ciprusi élvonal 2018/19-es idényben 11 mérkőzésen szerzett két góljával járult hozzá a csapata bajnoki címéhez. Játszott az Európa-ligában is, ahol 7 találkozón két gól szerepel a neve mellett.

Balogh tagja volt az összes magyar korosztályos válogatottnak az U18-tól egészen az U21-es kategóriáig. 2017-ben a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozhatott: az Oroszország és Andorra elleni találkozókon kapott szerepet.

Forrás: bumm.sk, dac1904.sk

Kiemelt kép: DAC

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek