Bámulatosan indul az új Bond-film

A Skyfall című előző Bond-film volt messze a legsikeresebb a sorozatban, ezért érthető, hogy az új epizódra nem sajnálja a pénzt a stúdió. A SPECTRE költségvetését 150-200 millióra saccolta a Sony, de a hackerek által nyilvánosságra hozott belső levelezésből kiderült, hogy inkább 300-350 millió lesz az (ha ez tényleg így van, akkor a SPECTRE minden idők második legdrágább filmje A Karib-tenger kalózai negyedik része után).

 

Az internetre nemrég felkerült rövid werkfilmben megnézhetjük, például mire megy el ez a temérdek pénz. A filmet nyitó jelenetsort forgatják, ami a Halottak napja ünnepségen játszódik Mexikóban, és amihez 1500 statisztát használtak. A ruhák hat hónapig készültek, a forgatás napján viszont a hadseregnyi sminkesnek és öltöztetőnek mindössze 75 percbe telt ezt a másfél ezer embert csontváznak öltöztetni és maszkírozni.

A legutóbbi előzetesben már láthattunk néhány kockát a nyitójelenetből: Bond egy világos öltönyös férfit kerget, aki a súlyos fejsérülése ellenére nagyon fürgén mozog az ünneplő tömegben. A menekülő fickó egy Marco Sciarra (Alessandro Cremona) nevű bérgyilkos, a Monica Bellucci által játszott Lucia Sciarra férje, és mivel Bellucci karakterét a hivatalos szinopszisban özvegyként aposztrofálják, ki lehet találni, hogy mi történik az ürgével a jelenet végén.

“Ennél látványosabban még sosem kezdődött Bond-film” – ígéri a videóban Naomi Donne, aki már ötödik alkalommal dolgozik sminkmesterként Bond-filmben. Ahogy az alábbi összeállításunkból kiderül, a lecke fel van adva.

James Bond már az elején meghal

Nemcsak a főcímek, hanem az azokat megelőző jelenetek is kiemelkedő fontossággal bírnak a James Bond-filmek univerzumában. Már rögtön az első pillanattól kezdve éreznie kell a nézőnek, hogy a sármőr szuperkémek, és a világot uralni akaró, megalomán gonosztevők egzotikus világába lépett be.

A Magyarországon bizarr módon 007 Spectre – A Fantom visszatér címen futó 24. Bond-filmben visszatér Daniel Craig, Ralph Fiennes (M), Naomie Harris (Miss Moneypenny) és Ben Whishaw (Q), új szereplőként üdvözölhetjük Christoph Waltzot, Monica Belluccit és Léa Seydoux-t. A film november 5-én érkezik a hazai mozikba.

 


Hasonló cikkek