Bányais siker a Semmelweis Egészségversenyen

Hiába a nehezített pálya, a tehetségek kiművelése nem állhat le.

A távoktatás ideje alatt is sorra születnek a bányais sikerek. A gimnázium 10. osztályos csapata a Semmelweis Egészségversenyen bizonyította tehetségét az idősebbeknek szóló versenyen. A harmadik fordulóhoz készített prezentációjuknak  az ajánlott védőoltások és az oltásellenesség volt a témája.

A Bányai Júlia Gimnázium Gerincesek nevet viselő csapata indult a Semmelweis Egészségversenyen. És nem csak indult, de az iskola tizedikesei már a IV. fordulóba is bejutottak, aminek nagyon örülnek, főleg, hogy tananyagon kívüliek a témakörök, és idősebb korosztálynak szánják a szervezők a versenyt.

Ráadásul a részvételi felhívás nem az iskola tanáraitól érkezett. A diákok egyike ismerősétől hallott a versenyről és önállóan szerveztek csapatot, majd adták be a jelentkezést.  A tagok: Csomor Zsófia, Józsa Tamara, Mák Réka, Seregély Bora és Tóth László. Elmondásuk szerint a távoktatás nehezítette a felkészülést, viszont a kommunikációs platformokat is jobban ismerték a digitális oktatás miatt.

A harmadik fordulóban az ajánlott védőoltásokról, a tévhitekről és az oltásellenességről készítettek prezentációt, amit online több osztálynak is előadtak. A negyedik fordulóba országosan 36 csapat juthatott be, a Bányaisok 16.-ként mehetnek tovább.

Révhegyi Andrea

Forrás: hiros.hu

 


Hasonló cikkek